Streda 15. máj 2013, Giraltovce
II. liga dorast - východ, 17. odložené kolo

Slovan Giraltovce - ŽP Šport Podbrezová U-18 1 : 1 (0 : 0)
Góly : 49´ Eliaš - 58´ Petrusz

ŽP Šport :
Košičiar - Straka, Pavlík, Pšida, Dický, Ľupták, Urbánik, Vysočan, Černák (66´ Németh, 90´ Vojtek), Petrusz, Bodnár (74´ Varga)


Slovan Giraltovce - ŽP Šport Podbrezová U-16 0 : 5 (0 : 0)
Góly : Švéda 2, Dekrét, Káčerík, Majerník

ŽP Šport :
Szarowski - Mozoláni, Petrík, Majerník (68´ Lamocký), Hornyák, Švéda, Griga (55´ Gavlák), Dekrét, Badinka, Gemzický (61´ Janok), Káčerík (65´ Valigura)


Komentár k zápasu U-18 :
Úvod zápasu patril domácim hráčom. V 2.min gólovú príležitosť chytá brankár Košičiar. Domáci sa snažili dostávať sa do gólových príležitostí nákopom dlhých lôpt na hrotových hráčov, no naša defenzíva odolávala. V 9.min Vysočan po individuálnom prieniku a zakončení nastreľuje domáceho brankára. Hra sa vyrovnala, začali sme sa kombinačne presadzovať, no v 30.nin po chybe našich stredových hráčov Eliaš triafa tyč Košičiarovej bránky. V 40.min po kolmej prihrávke Bodnára, Vysočan triafa do tyče domácej bránky. Druhý polčas sme nezačali podľa predstáv, začali sme produkovať individuálne chyby a jednu z nich využíva v 49.min Eliáš 1:0.Tento moment nás prebudil, naša hra sa zlepšila a po zahratí rukou domáceho obrancu v pokutovom území pokutový kop v 56.min premieňa Petrusz 1:1. V 75.min sa po rohovom kope presadil Vysočan, no pre údajné postavenie hráča mimo hry gól nebol uznaný. Do konca zápasu si obe mužstvá vytvorili gólové príležitosti, no tie ostali nevyužité. V dnešnom zápase sme sa pri zakončení nevedeli strelecky presadiť, no svojim výkonom zaujali: brankár Košičiar, Straka, Pavlík, Vysočan.

Pavel Kajaba, asistent trénera


Komentár k zápasu U-16 :
K súperovi z dolných priečok tabuľky sme cestovali z jednoznačným cieľom zvíťaziť. Od úvodu zápasu sme sa pustili do súpera a chceli čím skôr streliť úvodný gól. Hra sa odohrávala väčšinou na súperovej polovici, dobre sme kombinovali a vytvorili si tlak a prišli aj šance. No boli sme však premotivovaní, chýbal nám väčší kľud pri zakončení, vo finálnej aj predfinálnej fáze a tak strely Dekréta, Petríka, Švédu, Gemzického minuli bránu domácich. Nedokázali sme súpera prekonať ani z tých najvyloženejších šancí a polčas skončil bez gólov. Cez polčas sme sa ukľudnili a prišli aj góly. Už v prvej min. druhého polčasu po akcii Dekréta so Švédom strelil posledne menovaný úvodný gól strelou z vnútra šestnástky. O 3 min. odcentroval Káčerík a Švéda hlavou pridal druhý gól. V 54.min prišiel najkrajší moment zápasu, keď po rozohratom priamom kope trafil Majerník z 25 m šibenicu domácej brány 0:3. V 56.min. po peknej kolmej prihrávke Švédu sa presadil z vnútra šestnástky Káčerík. Skóre zápasu uzavrel po individuálnej akcii strelou z hranice šestnástky Dekrét. Počas celého zápasu sme jasne dominovali slušnou kombinačnou hrou, škoda len nevyužitých šancí, rozdiel skóre mohol byť oveľa vyšší. Všetci chlapci si zaslúžia pochvalu a dúfam, že dobrú formu si udržíme aj v zostávajúcich zápasoch do konca súťaže.

Marcel Turňa, tréner