Sobota 13. apríl 2013, Podbrezová - štadión Skalica
MFZ, I. liga dorast, 21. kolo

ŽP Šport Podbrezová U-19 - FK Dukla Banská Bystrica 1 : 0 (1 : 0)
Gól : 43´ Galo

ŽP Šport :
Peťko - Lihan, Očenáš, Pristač (89´ Kupka), Kováčik (80´ Furman), Dický, Jakuba, Gánovský, Janko, Galo, Sokol (82´ Vysočan)

ŽP Šport Podbrezová U-17 - FK Dukla Banská Bystrica 2 : 1 (1 : 0)
Góly za ŽP : Zachar, Puspoky

ŽP Šport :
Vaník - Fraňo, Klimo, Balla, Tešlár, Hruška, Blahuta, Dobranský, Zachar, Aľušik, Svitek

Komentár k zápasu U-19 :
Na derby zápas nastúpili obidve mužstvá oslabené o niekoľkých hráčov, ale napriek tomu sme videli dobrý ligový futbal. Hra mala tempo, enormnú bojovnosť, ako už v týchto zápasoch býva zvykom a postupne prišli i šance. Prví pohrozili hostia, keď Kovalčíkom nastrelili žrď, potom sme sa do dobrých príležitostí dostali aj my a hlavne Jakubova šanca volala po góle. Dočkali sme sa v 43 min., keď debutant v základnej zostave Galo hlavou usmernil loptu do siete. Hneď o minútu spálil veľkú šancu Sokol. V druhom polčase hostia zjednodušili hru, snažili sa o nakopávané lopty, ktoré však naša obrana na čele s brankárom Peťkom odvracala. My sme neustále hrozili protiútokmi, ktoré však ostali nevyužité vinou zlého riešenia jednotlivcov. Keďže defenzíva nám fungovala až do konca, tešili sme sa z ďalších troch bodov na domácom ihrisku. Dnes ma svojim výkonom potešil brankár Peťko a strelec jediného gólu Galo, ktorý svoj debut okrem gólu okorenil aj dobrým výkonom. Aj ostatní hráči si zaslúžia pochvalu za bojovnosť a túžbu po víťazstve.

Ivan Dubíny, tréner

Komentár k zápasu U-17 :
V derby zápase nám pre chorobu chýbali stabilný hráči Sudimák a Rovňan, ale tentokrát ich chalani adekvátne zastúpili. V prvom polčase proti silnému vetru sme boli aktívnejší a darilo sa nám v rozohrávke. Strelili sme aj gól, keď v 22. minúte Dobranský posunul Hruškov center Zacharovi a ten otvoril skóre. Do druhého polčasu nastúpili hostia ako vymenení, zvýšili pohyb a hlavne agresivitu v súbojoch. Pritlačili nás a vypracovali si aj niekoľko gólových šancí, ktoré zlikvidoval Vaník. V 54. minúte hostia vyrovnali po individuálnom presadení sa Polievku. V 70. minúte musel odstúpiť Tešlár, ktorého s otrasom mozgu odviezla záchranka. Už predtým bol niekoľko krát ošetrovaný, čo svedčí o tom, že hosťujúci hráči ho vôbec nešetrili... V rozháranom závere stálo pri nás šťastie, keď v poslednej minúte išiel odvážne do hlavičkového súboja Pűspőky a hlavičkou pod brvno rozhodol o našom víťazstve 2:1. Za predvedený výkon musím pochváliť celé mužstvo. Marekovi Tešlárovi prajeme všetci skoré uzdravenie.

Július Szöke, tréner

130413_dorast_dukla1 130413_dorast_dukla2