Sobota 20. apríl 2013, Stropkov
II. liga dorast - východ, 22. kolo

MŠK Tesla Stropkov - ŽP Šport Podbrezová U-18 3 : 0 (1 : 0)

ŽP Šport :
Košičiar - Ogurčák, Pavlík, Pšida, Dický, Ľupták, Vysočan, Černák, Urbánik (81´ Bodnár), Németh, Varga (46´ Hrica, 75´ Hanzlík)


MŠK Tesla Stropkov - ŽP Šport Podbrezová U-16 2 : 1 (0 : 0)
Gól za ŽP : Petrík

ŽP Šport :
Straka - Mozoláni, Petrík, Majerník, Hornyák, Švéda (74´ Valigura), Griga, Dekrét, Janok (41´ Gavlák), Badinka, Káčerík (76´ Kupčík)

Komentár k zápasu U-18:
Zápas so Stropkovom možno hodnotiť ako ďalší zo série nepresvedčivých, herne trápiacich, no bojovných bez lopty. Najväčším nepriateľom našich hráčov bol terén, resp. prírodná tráva na ktorej sme zatiaľ neabsolvovali žiadny zápas a ani tréning. Od začiatku sme sa báli hrať s loptou a len odkopávali na súperovu polovicu, kde mal súper situáciu pod kontrolou. Súper tak isto nepredviedol adekvátny výkon z pohľadu na tabuľku a tak nezáživný futbal určite nepotešil divákov. V 21. min. otváral skóre po kontakte Ľuptáka s hráčom Stropkova v šestnástke z pokutového kopu Špak. V 52 min. sa situácia zopakovala, Dický v sklze zachytil v šestnástke prihrávku, na čo rozhodca odpískal pokutový kop, pravdepodobne videl zahratie rukou, a Špak zvyšoval na 2:0. V 56 min. došlo po konzultáciu s rozhodcom k vylúčeniu Černáka po dvoch za sebe idúcich žltých kartách. Paradoxne sme si vypracovali tri šance, z ktorých sme však nedokázali dať gól. V 82. min. uzavrel skóre Pundžák, po strele zpoza šestnástky, ktorá sa odrazila od tyčky do Košičiara a následne do brány.

Ivan Klusáček, asistent trénera

Komentár k zápasu U-16:
Prvý krát v jarnej časti sme hrali na prírodnej tráve a bolo to vidieť. Mali sme problémy s loptou, s hrboľatým terénom, lopta nám odskakovala, mali sme veľké percento nepresných prihrávok. Napriek tomu sme boli v 1.polčase lepším, aktívnejším mužstvom. Bránu domácich sme ohrozovali väčšinou strelami zo stredných vzdialeností. V 22 min. Majerníkova strela z priameho kopu len tesne minula bránu. V 32.min Káčeríkovu hlavičku vykopol obranca domácich z prázdnej brány. V 33.min Mozolániho strela opäť tesne minula bránu domácich. Súper mal v 1.polčase len jednu šancu, tú však Straka zneškodnil a tak sa polčas skončil bez gólov. Úvod druhého polčasu vyšiel lepšie nám, keď Petrík z priameho kopu otvoril skóre v 45.min. Po rozohratí súpera zo stredového kruhu však stopéri Petrík s Hornyakom urobili obrovskú chybu a súper hneď vyrovnal. Od tohto momentu sme prestali hrať, vypadol nám stred zálohy a do konca zápasu sme sa už neprebrali. Od gólu sme podali katastrofálny výkon z ktorého boleli oči. 2 min. pred koncom prišiel zákonite trest. Zbytočne sme faulovali pri postrannej čiare, súperov center prešiel cez celú šestnástku a skončil v našej bráne. Za druhopolčasový výkon sme si nič iné ani nezaslúžili a niektorí hráči, ak sa nezamyslia nad svojim prístupom a výkonmi, budú musieť vyzliecť podbrezovský dres.

Marcel Turňa, tréner