Nedeľa 11. november 2012, Podbrezová - štadión Skalica
II. liga dorast - východ, 15. kolo

ŽP Šport Podbrezová U-18 - LAFC Lučenec 3 : 0 (2 : 0)
Góly : Vysočan 2, Dický

ŽP Šport Podbrezová U-16 - LAFC Lučenec 1 : 1 (1 : 1)
Gól za ŽP : Švéda

Komentár k zápasu U-18 :
Do zápasu sme vstúpili koncentrovaní a sústredení, s cieľom nadviazať na výborný herný výkon z Košíc. Prvých 10. min. sme ovládli hru úplne a vypracovali si tri vyložené šance, no bez gólového efektu. Postupom času sme sa začali pomaly prispôsobovať slabej úrovni súpera, čo nás a divákov mrzelo najviac. Súper s vyložene defenzívnou taktikou nás nemal ako ohroziť a tak sa len čakalo kedy skórujeme. V 24.min. otváral skóre Vysočan po prihrávke za obranu od Petrusza. V 35.min. zvyšoval na 2:0 autor prvého gólu, Vysočan, po rohu zahrávanom Pavličkom na prvú tyč. Po tomto góle bol súper nútený otvoriť hru, no keďže do druhého polčasu sme nastúpili s tromi zmenami, ktoré úroveň nášho prejavu nezvýšili, nevyužili sme tento fakt a neskórovali viacej krát ako v 71. min po pokutovom kope zahrávanom Dickým. Penalta bola odpískaná po faule na Gala v rohu šestnástky, po tom čo sa zbavil dvoch hráčov súpera, ktorý ho následne faulovali.
Na záver treba hráčom poďakovať za predvedenú snahu a keďže s týmto zápasom sme vyčerpali celý zoznam zápasov v jesennej časti, popriať im aj veľa snahy a chuti do nasledujúceho prechodného obdobia.

Ivan Klusaček, asistent trénera

Komentár k zápasu U-16 :
Úvod zápasu nám vyšiel podľa predstáv. Z prvého útoku po strele Káčeríka, vyrazenú loptu hosťujúceho brankára doráža do brány Švéda(1:0). Gól pomohol hosťom k väčšej aktivite nás naopak uspokojil. Nedôraz v osobných súbojoch, zdĺhavé a nepresné rozohrávky umožnili súperovi vyrovnať v 12.min po chybe Káčeríka a nedôslednom krytí lopty domácim brankárom (1:1). V závere prvého polčasu si súper vytvoril dve gólové príležitosti, no brankár Straka pohotovo zasiahol. V druhom polčase sa náš výkon zmenil, boli sme futbalovejší vytvorili sme si dostatok šancí (Švéda, Petrík, Janok, Puspeky), no hosťujúci brankár Hudec pôsobil istým dojmom a mužstvo podržal. Zápas skončil remízou, no hráči ŽP svojim výkonom hlavne v druhom polčase potvrdili, že futbalová kvalita v kolektíve je na patričnej futbalovej úrovni. Pôsobenie celého kolektívu ŽP Šport U-16 v jesennej časti súťaže bolo prospešné hlavne pre ich futbalový rast. Pevne verím, že po kvalitnej zimnej príprave budú hráči futbalovo napredovať.
Zostava ŽP Šport U-16 : Straka, Puspeky, Mozolani, Gemzický - Lámocký (Majerník 41) Griga (Vysočan 41), Hornyak, Badinka, Švéda (Janok 64), Petrík, Káčerík

Pavel Kajaba, asistent trénera