Streda 01. máj 2013, Dubnica nad Váhom
MFZ, I. liga dorast, 24. kolo

MFK Dubnica n/V. - ŽP Šport Podbrezová U-19 0 : 1 (0 : 0)
Gól : 56´ Vaštík

ŽP Šport :
Peťko - Furman, Dický, Kováčik, Jakuba, Szabó (50´ Gánovský), Janko, Polaščík, Vaštík, Galo (89´ Pristač), Mózer (82´ Sokol)


MFK Dubnica n/V. - ŽP Šport Podbrezová U-17 3 : 1 (1 : 0)
Góly : 20´ Baláž, 48´ a 58´ Kohút - 41´ Klimo

ŽP Šport :
Vaník - Klimo, Rovňan, Balla, Aľušik, Hruška (27´ Zachar), Tešlár (57´ Puspoky), Sudimák, Vrana (62´ Svitek), Blahuta, Dobranský

Komentár k zápasu U-19 :
Po nešťastnej prehre s Prešovom sme cestovali do Dubnice s cieľom odčiniť naše nevýrazné výkony na súperových ihriskách v jarnej časti. Vzhľadom na nahustený program sme nechali niektorých hráčov oddychovať a dali šancu ďalším. Prvých dvadsať minút sme boli lepším mužstvom a už v 3 min. ušiel súperovým obrancom Mózer, ale domáci brankár vytiahol fantastický zákrok a zabránil gólu. Vzápätí domáci nastrelili žrď našej brány. Druhá polovica prvého polčasu patrila domácim, ale gólovú šancu si nevypracovali. Do druhého polčasu sme išli s cieľom lepšie pokrývať stredovú zónu a pokúšať sa o rýchle protiútoky. V 50 min. sa zranil Szabó, miesto neho nastúpil Gánovský, ktorý výborne zapadol do mužstva a v strede poľa dominoval. V 56 min. Dický zahrával trestný kop zo strany, lopta vypadla domácemu brankárovi z rúk, najrýchlejšie zareagoval Vaštík a išli sme do vedenia. Tento gól nás povzbudil, vzápätí postupoval sám na domácu bránu Jakuba, ale domáci gólman znova skvele zasiahol. S ubiehajúcim časom domáci začali viac nakopávať lopty do našej 16-ky,ale naša defenzíva v tomto zápase veľmi dobre fungovala. V 85 min. sa blysol perfektným zákrokom náš brankár Peťko, ktorý zlikvidoval veľkú šancu domácich. Záver zápasu sme zvládli bez problémov, keď všetky pokusy domácich sme odvrátili a po záverečnom hvizde hlavného rozhodcu Hracha sme sa tešili z prvého víťazstva na súperovej pôde v jarnej časti.

Ivan Dubíny, tréner


Komentár k zápasu U-17 :
Do zápasu nastúpili domáci premotivovaní a dohrávali každý súboj vrazením do súpera alebo kopnutím aj po odohraní lopty našim hráčom. Rozhodca to úplne prehliadal. Aj vďaka tomuto si domáci vypracovali niekoľko gólových príležitostí, ale našťastie a aj vďaka brankárovi Vaníkovi premenili len jednu. Cez prestávku sme sa snažili hráčov upokojiť a pripraviť ich na tento spôsob hry, ale hlavne na spôsob "rozhodovania" pána "rozhodcu" Černeja, ak sa na také niečo dá pripraviť 16 ročných hráčov. V úvode druhého polčasu sme vyrovnali po štandardnej situácii, keď Dobranský šiel odvážne do hlavičkového súboja a Klimo strelil gól. V 48´ sa domáci ujali vedenia po hrubom faule na Tešlára. Od tejto chvíle sme sa spolu s asistentom snažili viesť mužstvo tak, aby nedošlo k ďalším stratám (zranenia, žlté či červené karty). Reprezentanta do 15 rokov Tešlára sme po ďalšom z faulov naňho radšej vystriedali, aby neskončil opäť v nemocnici. Podobný zápas som za 5 rokov ako pôsobím v ÚTM nevidel. O kvalite rozhodcu svedčí aj to, že z 3 udelených ŽK až dve v zápise uviedol k iným hráčom.

Július Szöke, tréner