Sobota 18. máj 2013, Poprad - Veľká
II. liga dorast - východ, 26. kolo

FK Poprad - ŽP Šport Podbrezová U-18 1 : 1 (0 : 1)
Góly : 55´ Stromček - 14´ Gajan

ŽP Šport :
Ilavský - Straka, Pavlík, Pšida (66´ Varga), Ogurčák, Urbánik, Vysočan, Vojtek (46´ Pavličko), Petrusz, Gajan, Bodnár


FK Poprad - ŽP Šport Podbrezová U-16 3 : 1 (1 : 1)
Góly : 33´ a 76´ Pinjatič, 42´ Vernarec - 28´ Dekrét

ŽP Šport :
Szarowski (38´ Straka)- Mozoláni, Petrík (51´ Janok), Majerník (76´ Vysočan), Hornyák, Švéda, Griga (66´ Lamocký), Dekrét, Badinka, Gemzický, Káčerík

Komentár k zápasu U-18 :
Hral sa čisto bojovný futbal. Prvý polčas sme mali mi hru pod kontrolou a druhý polčas súper. Na katastrofálnom ihrisku, nevhodnom ani na ragby, sa nedalo vôbec kombinovať a tak sa zápas skončil zaslúženou remízou 1:1. V 14. minúte odrazenú loptu nechytateľne umiestnil Gajan a prvý polčas sme vyhrali 0:1. Druhý polčas po pokutovom kope po ruke Straku vyhral súper 1:0. Nezávidím Popradu pracovať s mládežou za takých podmienok na takom katastrofálnom ihrisku.

Tomáš Kvačkaj, tréner

Komentár k zápasu U-16 :
Po sérii štyroch výhier v rade prišlo naše bolenie brucha. Zápas chlapci nezvládli hlavne v hlavách, hoci sme ich na to upozorňovali. Priebeh zápasu ovplyvnil katastrofálny terén, na ktorom sa nedal hrať kombinačný futbal, o ktorý sa snažíme. Nedalo sa absolútne kombinovať, lopty sa len nakopávali a to bola voda na mlyn súperovi. Vedenia sme sa však ujali my v 23.min, keď Petrík uvoľnil Dekréta a ten nájazd premenil na vedúci gól. O 10 min však prišla obrovská chyba brankára Szarowskeho, ktorý dostal gól priamo z rohu a to nás totálne zabrzdilo. Od tohto momentu iniciatívu prevzal súper, bol doraznejší, rýchlejší, ale nejaké vyložené šance si nevytvoril. Druhý polčas sme začali zle, keď sme dostali opäť gól z rohu. Nepokryli sme hráča na rohu päťky a domáci šli do vedenia. Tretí gól pridali domáci v 76.min po peknom voleji. V dnešnom zápase niektorý naši hráči viac rečnili ako hrali, čoho výsledkom bolo vylúčenie Gemzického po 2 ŽK. Chlapci si mysleli, že súper sa asi porazí sám, chýbala osobná disciplína, čo ma veľmi sklamalo a budeme sa musieť nad tým zamyslieť.

Marcel Turňa, tréner