Sobota 07. september 2013
Dôvera I. liga dorast, 06. kolo

Štadión Dukla Banská Bystrica
FK Dukla B. Bystrica - ŽP Šport Podbrezová U-19 0 : 2 (0: 0)
Góly : 60´ Blahuta, 87´ Jakuba

ŽP Šport U-19 :
Babiák - Straka, Pristáč, Furman, Dický, Gánovský, Blahuta (90´ Svitek), Galo, Jakuba, Sokol (89´ Petrusz), Vysočan (83´ Švantner)

Komentár k zápasu U-19 :
Minulý zápas s Trenčínom na domácej pôde nám ukázal, že musíme popracovať na defenzíve a preto sme tejto činnosti venovali v týždni viacej času. Chlapci pristúpili k zápasu správne nabudení, namotivovaní a keď k tomu pribudla výborná organizácia hry v obrane, výsledok sa dostavil. Od začiatku zápasu výborne hrala stopérska dvojica Pristač-Dický, ale i ostatní dodržiavali stanovenú taktiku, nedostávali sa domáci do vyložených gólových príležitostí. My sme sa spoliehali hlavne na hru po krídlach, kde hrozil Blahuta, ale v prvom polčase svoje príležitosti nepremenil. Po faule na Sokola nastrelil Dický z trestného kopu tyč domácej brány a keď sa neujala ani hlavička domáceho Chriena, polčas sa skončil bez gólov. V druhom polčase sme sa neuchýlili k bráneniu bezgólového výsledku, boli sme aktívni hlavne v stredovej zóne a to nám prinieslo vedúci gól v 60 min, keď Vysočan vysunul Blahutu, ktorý vnikol do 16-ky a obstrelil domáceho brankára. Domáci sa snažili nepriaznivý výsledok otočiť, vystriedali dvoch útočníkov, ale naša obrana ďalej pracovala výborne a v jednom prípade nám pomohlo brvno našej brány. V 87 min, vnikol do domácej 16-ky Jakuba, zasekol si obrancu a strelou po zemi zvýšil naše vedenie. Záverečný tlak domácich sme ustáli a po zápase sme sa tešili z trojbodového zisku a zaslúženého víťazstva. Chlapci si zaslúžia pochvalu za kolektívny, disciplinovaný výkon a takticky výborne zvládnutý zápas.

Ivan Dubíny, tréner


Štadión Brezno
ŽP Šport Podbrezová U-17 - FK Dukla B. Bystrica 2 : 3 (2 : 0)
Góly : 13´ Švéda, 26´ Dekrét - 65´ a 71´ Hric, 78´ Malatinec

ŽP Šport U-17 :
Straka - Badinka, Kimák, Majerník (75´ Vresilovič), Dekrét, Magda (57´ Turlík), Švéda (61´ Káčerík), Mozoláni, Hrnčiar (78´ Griga), Petrík, Tešlár

Komentár k zápasu U-17 :
Úvod zápasu bol obojstranne opatrný, Dukla od prvých minút vyrukovala s taktikou hrať s minimálnou medzihrou, nakopávať dlhé lopty od obrancov na vysokého Klačana, alebo za našu obrannú štvoricu. V 13.min. sme však išli do vedenia,po peknej akcii Straka-Dekrét-Švéda. Hru sme kontrolovali, súper hrozil akurát zo štandardných situácií. Dobrú šancu na strelenie gólu mal Petrík, ale netrafil bránu. Na 2-0 zvýšil po dlhej prihrávke Badinku a chybe súperovho obrancu Dekrét. Cez polčas sme hráčov nabádali, aby hrali naďalej aktívne a koncentrovane. Vstup do 2.polčasu nebol zlý, avšak prestali sme hrať aktívne smerom dopredu. Súper vycítil, že sme sa uspokojili, začal viac riskovať aj keď nejaké šance si nevytváral. Hral naďalej jednoduchý futbal, naši hráči naopak prestali robiť to, čo im v 1.polčase prinieslo dvojgólové vedenie. Mysleli sme si, že sa nám už nič nemôže stať. Opak bol však pravdou, po zle odkopnutom rohovom kope súpera,sme dostali kontaktný gól na 1-2. Naši hráči znervózneli, nikto nebol ochotný vziať na seba zodpovednosť a po chybách v našej obrane sme dostali ďaľšie dva góly.

Marek Bažík, tréner




ŽP Šport Podbrezová U-16 - FK Dukla B. Bystrica 1 : 4 (1 : 2)
Góly : Martinec - Šimko 3, Rudnický

ŽP Šport U-16 :
Hrubec - Čavrnoch, Dobrocký, Martinec, Horváth, Antal (41´ Vaščák), Hriň (61´ Engler), Nosko, Válek J., Berky, Válek Š. (61´ Krivda)

Komentár k zápasu U-16 :
Hral sa viac bojovný ako kombinačný futbal. Ani my, ani hostia neoplývali hrou po zemi. Súper zásluhou kapitána využil štandardné situácie a svoj výkon okorenil hetrikom, všetky góly zaznamenal hlavou. Za nás peknou strelou z 30 metrov skóroval Martinec a vyrovnal na 1-1. Škoda, že minútu do prestávky sme znovu zo štandardnej situácii inkasovali od spomínaného kapitána hostí. Napriek nepriaznivému výsledku hráči, ktorí sa dostali na ihrisko odviedli maximum, škoda, že sme sa nedokázali presadiť vo finálnej fáze, kde sme boli zase nepresní.

Tomáš Kvačkaj, tréner

Zz_070913_dorast_dukla01 Zz_070913_dorast_dukla02 Zz_070913_dorast_dukla03 Zz_070913_dorast_dukla04 Zz_070913_dorast_dukla05 Zz_070913_dorast_dukla06 Zz_070913_dorast_dukla07 Zz_070913_dorast_dukla08 Zz_070913_dorast_dukla09 Zz_070913_dorast_dukla10