Nedeľa 07. apríl 2013, Prešov
II. liga dorast - východ, 20. kolo

1.FC Tatran Prešov "B" - ŽP Šport Podbrezová U-18 1 : 0 (0 : 0)
Gól : 78´ Kačírek

ŽP Šport :
Košičiar - Straka, Pavlík, Pšida, Vojtek, Ľupták, Černák (69´ Hrica), Babala, Gajan, Bodnár (74´ Hanzlík), Németh (62´ Varga)

1.FC Tatran Prešov "B" - ŽP Šport Podbrezová U-16 2 : 2 (0 : 0)
Góly za ŽP : Janok, Dekrét


Komentár k zápasu U-18 :
Hral sa nezáživný futbal s dvomi šancami na obidvoch stranách. Robili sme veľa nevynútených chýb, ktoré pramenili z individuálnych nedostatkov niektorých hráčov. Remíza by bola zaslúžená. 77 minúte po štandardke súpera a nedôraznom odkope a nevybehnutí obrancov , sa lopta vrátila po centri do našej 16-ky, kde nekrytý hráč súpera bez problémov skóroval. Viazla nám prechodová fáza do útoku a nedôraz v obrane. S výkonom hráčov som nespokojný. Štandard splnili Straka, Pavlík a Bodnár, ktorý jediný sa snažil hrať futbal.

Tomáš Kvačkaj, tréner


Komentár k zápasu U-16:
Odohrali sme zápas dvoch rozdielnych polčasov. Upozorňovali sme sa na dobrú, rýchlu, kombinačnú hru domácich, no naše taktické pokyny nechali chlapci v šatni a súper v 1.pol.jasne dominoval vo všetkých herných činnostiach. Boli lepší na lopte, mali lepší štart na loptu a dobrou kombinačnou hrou nás pritlačil na vlastnú polovicu o čom svedčí že sme v 1.pol.nevystrelili na bránu a nekopali ani jeden roh. Zbrklo sme strácali loptu, nepresne kombinovali a zle sme sa pohybovali, no v obrane sme hrali pozorne a súperovi sme dovolili vypracovať si len jednu šancu, tú však Szarowski zneškodnil. Druhý polčas bol naopak v našej réžii, zlepšili sme pohyb bez lopty, rýchlejšie posúvali loptu od nohy, presnejšie zakombinovali a prišli aj naše šance. V 50.min sme si vytvorili 2 tutovky, ktoré však Dekrét a následne po rohu Petrík trestuhodne zahodili. V 56.min prišiel trest. Brankár Szarowski urobil obrovskú chybu, keď mu prízemný center prekĺzol popod telo a Adamčík pohodlne do prázdnej brány otvoril skóre. O 10.min prišla chyba stopérov a súper išiel do dvojgólového vedenia. O 2 min sme však po dôraze v súperovej šestnástke znížil Janok. O 4 min nám vyšla pekná akcia a Dekrét zvnútra šestnástky vyrovnal. Mohli sme streliť aj víťazný gól, no Dekrét svoju ďalšiu šancu už nepremenil.

Marcel Turňa, tréner