Od 1. októbra 2014 je súčasťou dorasteneckých výberov FO ŽP Šport Podbrezová Kristián Lukáčik (nar. 29.3.1998), šikovný ofenzívny stredopoliar, ktorý momentálne patrí k ťahúňom mužstva U19. S talentovaným futbalistom, ktorý cez víkend skóroval pri remíze 1:1 nášho mužstva s Tatranom Prešov, sme pre Vás pripravili rozhovor.

Podobne, ako u jeho spoluhráčov, aj u Kristiána nás zaujímali jeho futbalové začiatky. "
K futbalu ma priviedol môj tatino, od ktorého mám stále veľkú podporu, za ktorú mu ďakujem, ale aj mamine, ktorá ma taktiež neustále podporuje. Keď som mal 5 rokov začal som hrať v mojom prvom klube Oravský Podzámok. Odtiaľ som odišiel hrávať do môjho rodného mesta, do Dolného Kubína, ale tam som strávil krátky čas a neskôr som odtiaľ prestúpil do MFK Ružomberok," začal rozhovor mladý kreatívny futbalista. "V Ružomberku som hrával od kategórie U12 až po kategóriu U17 a síce som tam zažil krásne obdobie, postupom času som pocítil, že je čas na zmenu. Mal som neskôr ponuku z Podbrezovej, ktorú som prijal a som tu veľmi spokojný. Za moje asi najväčšie doterajšie úspechy považujem to, keď som bol najlepší strelec v kategórii U15 v drese MFK Ružomberok, za celú sezónu som strelil 48 gólov. Za taký ďalší úspech považujem, keď som dostal nomináciu do slovenskej reprezentácie U16, za ktorú som strelil svoj prvý reprezentačný gól proti Belgicku. Ešte ak sa vrátim k úplným začiatkom, mojim prvým trénerom bol tréner Kudry, s ktorým som začínal najprv ako brankár, ale neskôr mi povedal, že zo mňa musí byť hráč, tak som začal hrávať v poli. Som mu veľmi vďačný, pretože doteraz s ním absolvujem ešte pár tréningov, keď je to možné," pokračoval.









Aj on je z chalanov, ktorí si pochvaľujú prostredie na Horehroní.
"Svoje pôsobenie v Podbrezovej hodnotím pozitívne, našiel som tu výborné podmienky pre svoj futbalový rozvoj. Keď som prišiel do Podbrezovej, hrával som za kategóriu U17, kde som odohral pár zápasov v jesennej časti, ale cez zimu si ma tréner Dubíny zobral na prípravu do U19, kde som hrával s hráčmi o dva roky staršími. Nebolo to ľahké, ale musel som to zvládnuť. Absolvoval som celú prípravu a po príprave mi bolo povedané, že ostávam tu a že som preradený do kádra U19, kde som odohral celú jarnú časť. Bol som veľmi vďačný trénerom, že si ma nechali a dúfam, že som ich svojimi výkonmi neklamal."

V staršom doraste patrí k najlepším hráčom.
"Terajšie mužstvo U19 je kvalitné a vyvážené, myslím, že sme skvelá partia, čo dokazujeme aj na ihrisku. Chceme byť v tabuľke čo najvyššie, takže budeme robiť všetko preto, aby to tak bolo. Mne osobne to tu vyhovuje, bývam na internáte v Brezne, kde mám veľmi dobré bývanie, aj mesto je celkom v pohode, chodíme s chalanmi na kávu, máme tu všetko pokope." K úplnej spokojnosti mu chýbajú ešte lepšie výsledky mužstva v súťaži. "Jar sme začali veľmi dobre, keď sme vyhrali ťažký zápas v Trnave a následne aj doma s Trenčínom. Ale potom prišiel zápas v Košiciach, kde nám prvý polčas vôbec nevyšiel a druhý polčas sme nepremenili strašne veľa šancí. Myslím si, že sme ten zápas mali jednoznačne vyhrať. Následne sme hrali doma s Nitrou. Bol to kvalitný zápas, ale nepremenili sme šance a zápas prehrali, síce si myslím, že sme si zaslúžili aspoň remízu. V Senici pred týždňom sa zrodila spravodlivá remíza a posledný zápas, doma s Prešovom, nám nevyšiel podľa predstáv, keďže sme chceli vyhrať, ale po zápase sme boli radi aj za bod po remíze 1:1. Sezónu zatiaľ hodnotím pozitívne, ale ako hovorím, mrzí nás prehra v Košiciach a ja osobne by som si prial, keby som dal ešte o pár gólov viac, pretože v zápasoch mám veľa šancí, len mi to tam nepadá," zaželal si autor zatiaľ 4 gólov. Zverencom trénera Ivana Dubínyho patrí v tabuľke 6. priečka.

Kiko, ako ho všetci volajú, by sa rád presadil aj v našom A -mužstve.
"Chcel by som sa futbalom živiť a v budúcnosti by som chcel hrať za špičkový európsky klub. Mojim obľúbeným hráčom je Cristiano Ronaldo a klubom španielsky gigant Real Madrid. Nateraz je ale mojou túžbou skončiť v tabuľke čo najvyššie s mužstvom staršieho dorastu a chcel by som presvedčiť svojimi výkonmi trénerov a byť neskôr súčasťou nášho A- mužstva. Dúfam, že sa mi to podarí," zakončil rozhovor Kristián Lukáčik.

Miroslav Čief