Sobota 31. august 2013
Dôvera I. liga dorast, 05. kolo

Štadión Valaská
ŽP Šport Podbrezová U-19 - AS Trenčín 5 : 7 (2 : 4)
Góly : Sokol 3, Dický, Vysočan - Sabler 4, Vlček, Polák, Ďuráči

ŽP Šport U-19 :
Babiák - Straka (46´ Klimo), Pristáč, Furman, Dický, Gánovský, Galo (59´ Dobranský), Švantner, Jakuba, Blahuta (62´ Vysočan), Sokol

Komentár k zápasu U-19 :
Ofenzívny futbal, deravé obrany a veľa gólov - to bol zápas s Trenčínom, ktorý sa divákom musel páčiť. Od začiatku sa hralo hore-dole, padali góly, ale my sme tento zápas mohli zlomiť za stavu 2:1, keď sme dvakrát po obídení brankára hostí netrafili bránu. Súper nás za to potrestal, keď ďalšie tri strely na našu bránu znamenali dvojgólové vedenie hostí v polčase, Na začiatku druhého sme znova inkasovali a zdalo sa byť o zápase rozhodnuté. Naši chlapci sa však zmobilizovali, a posledná 20-minútovka patrila im. Znížili sme opakovane na rozdiel jedného gólu, ale obrovské chyby v defenzíve nás pripravili aspoň o zisk jedného bodu. Tento zápas bol pre nás veľmi poučný a ukázal nám, načo sa musíme ďalej v tréningovom procese zamerať. Chlapci si zaslúžia pochvalu za to, že sa nepoddali ani keď prehrávali s veľmi dobrým súperom o tri góly.

Ivan Dubíny, tréner



Štadión Trenčín
AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová U-17 2 : 1 (1 : 1)
Góly : Jančo, Zahustel - Hrnčiar

ŽP Šport U-17 :
Húdek - Mozoláni, Badinka, Hornyák (61´ Majerník), Kimák, Dekrét, Turlík (52´ Magda), Káčerík, Hrnčiar, Petrík (52´ Švéda), Tešlár

Komentár k zápasu U-17 :
Do zápasu sme nastupovali s cieľom športovo sa skonfrontovať s mužstvom, ktoré sa snaží hrať kombinačný a rýchly futbal. Vedeli sme, že súper hrá v rozostavení 4-3-3, v ktorom hrá aj naše mužstvo. Naším hlavným cieľom bolo eliminovať súperovu stredovú formaciu, hrať kompaktne (šírka bránenia - hĺbka bránenia). Po zisku lopty sa pokúšať o kombinačnú a rýchlu hru. V prvom polčase sa nám to až na nejaké výnimky vcelku darilo, hlavne nám vyšiel vstup do zápasu, keď po peknej strele Hrnčiara sme v 4.min. viedli 0:1. Súper sa v 1.polčase do väčšej šance nedostal a vyrovnal až po diskutabilnom verdikte rozhodcu, ktorý odpískal nášmu brankárovi 6 sekúnd a po tečovanej strele z nepriameho kopu z 8 m vyrovnal. V 2.polčase sme prestali hrať aktívne smerom dopredu, obrana začala byť viac preťažovaná. V stredovej zóne sme prehrávali veľa osobných súbojov, boli sme nedôrazní. Aj napriek tomu sme si vypracovali tri veľké príležitosti, ktoré sme však nevyužili. Gól sme dostali po dorazenej strele, ktorej predchádzal čistý faul na nášho brankára, ktorý bohužiaľ rozhodca nevidel!

Marek Bažík, tréner


AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová U-16 1 : 0 (1 : 0)
Gól : 19´ Stručka

ŽP Šport U-16 :
Hrubec - Kováč Miroslav, Martinec, Dobrocký (65´ Čavrnoch), Sučák, Válek J., Gemzický, Weiss (41´ Vaščák), Cambel (41´ Krivda), Horváth, Válek Š. (41´ Nosko)

Komentár k zápasu U-16 :
Odohrali sme náročný zápas s kvalitným súperom, ktorý nám ukázal, ako sa má hrať futbal v tejto vekovej kategórii. Napriek technickejšiemu, rýchlejšiemu a kombinačnejšiemu súperovi sme dokázali hrať s nimi v určitých úsekoch hry vyrovnanú partiu. V defenzívnej činnosti sme dokázali prehusťovať priestor a vykrývali sme nebezpečné útoky súpera, ale v ofenzívnej činnosti sme sa nedokázali presadiť a vo finálnej fáze hry nám chýbala presná prihrávka, alebo zvládnutie súboja 1:1. V našej hre chýbalo väčšie nasadenie v útočnej fáze hry a chuť pobiť sa o priaznivejší výsledok. Niektorý hráči sú svojimi výkonmi ešte stále v kategórii žiakov a nedokážu sa presadiť proti fyzicky vyspelejším súperom. Verím, že nás tento zápas nezastaví v ďalšej a tvrdej práci a chalani si uvedomia nedostatky a o to viac budú pracovať v tréningovom procese na ich odstraňovaní. Tešíme sa na ďalšie náročné zápasy, ktoré každého hráča môžu posunúť len vpred v jeho futbalovej kariére.

Tomáš Kvačkaj, tréner