Sobota 01. jún 2013, Ružomberok
MFZ, I. liga starší žiaci - stred, 25. kolo

MFK Ružomberok - ŽP Šport Podbrezová U-15 3 : 1 (1 : 1)
Góly : 10´ a 44´ Lukáčik, 52´ Šroba - 25´ Fischer

ŽP Šport :
Hrubec (29´ Čillík) - Kováč, Martinec, Vološin, Fischer, Sučák (57´ Kupčok), Nosko, J. Válek, Š. Válek, Vaščák, Engler

MFK Ružomberok - ŽP Šport Podbrezová U-14 5 : 0 (4 : 0)
Góly : 3´ Mrva, 5´, 10´, 22´ Bobček, 53´ Brenkus

ŽP Šport :
Bubelíny - Lupták, Kurek, Vilček, Gordan, Gajdošík (36´ Budáč), Vozár, Nemec (52´ Čief), Balco (24´ Mejri), Vinarčík (36´ Klein), Bauko


Komentár k zápasu U-15 :
Vycestovali sme za súperom, ktorý bojuje o prvenstvo v súťaži a od úvodných minút sa do nás zahryzol a prvých 10 minút nás takmer nepustil ani za pol ihriska, čo v 10. minúte korunoval prvým gólom stretnutia Lukáčik. Od tohto momentu sa hra vyrovnala, hralo sa medzi šestnástkami a po rýchlom brejku z našej ľavej strany a po faule brankára na Váleka, Fischer nariadený pokutový kop bezpečne premenil a vyrovnal polčasový výsledok na 1:1. Do druhého polčasu sme nastupovali s vedomím, že súper urobí všetko preto, aby bodoval naplno a tak sa na ihrisku aj správal, kedy počas celého druhého polčasu bol aktívnejší, behavejší a hlavne sebavedomejší, čo vyjadril 2 gólmi a rozhodol o konečnom výsledku. Obidva góly padli po nedorozumení v našej obrannej línii, nakoľko táto bola zamestnávaná počas celého stretnutia najviac a chyby vyplynuli z nedostatočnej komunikácie a únavy v závere stretnutia. No i napriek tomu môžeme byť s priebehom stretnutia a našim výkonom spokojní.

Jozef Prečuch, tréner

Komentár k zápasu U-14 :
V predposlednom kole sezóny sme nastúpili na umelej tráve v Ružomberku, kde sme prehrali vysoko 5:0. Katastrofálny vstup do zápasu, keď sme už v 10.min prehrávali 3:0, efektívna koncovka domácich, ktorý z 5 šancí strelili 5 gólov a naopak naše zahodené šance v druhom polčase rozhodli o vysokej našej prehre v dnešnom zápase. V 3.min výkop domáceho brankára, prehratý súboj Gajdošíka, zlé zabezpečenie stopérskej dvojice a Mrva premenil svoj nájazd 1:0. V 5.min priami kop domácich, odrazená lopta, následne center a Bobček hlavou zvýšil na 2:0. V 10.min kolmá prihrávka za našu obranu a Bobček zvyšuje na 3:0. V 23.min stratená Kurekova lopta na pravej strane, následná kolmá prihrávka za našu obranu a Bobček svojím tretím gólom v zápase 4:0. V prvom polčase sme si vytvorili len jednu šancu, keď Vinarčík z pravej strany v dobrej pozícií netrafil bránu. Do druhého polčasu sme nastúpili zo zmenami, čo prinieslo oživenie a aj šance na našej strane. V 48.min sa z ľavej strany rútil na bránu Meiri, no trafil len domáceho brankára, v 49.min skončil priami kop Budača na brvne Bokošovej brány a v 50.min poslal do samostatného nájazdu Vozár Meiriho, no ten trafil len domáceho brankára. Po našich nepremenených šanciach prišiel trest, keď v 52.min trafil nechytateľne šibenicu Bubelínyho brány Brenkus 5:0. V 61.min pekná akcia po osy Vozár, Meiri, Bauko, Budač, no posledne menovaný netrafil v gólovej šanci bránu. Dnes si zaslúžia pochvalu striedajúci hráči, ktorý priniesli oživenie a snahu spraviť niečo s výsledkom.

Martin Boháčik, tréner