FO ŽP Šport Podbrezová oznamuje, že Slovenský futbalový zväz menoval nášho mládežníckeho trénera Mareka Bažíka do funkcie asistenta trénera reprezentačného výberu SR U-17. Hlavným trénerom reprezentačného výberu Slovenska U-17 je náš bývalý tréner, ktorého poznáme ešte z pôsobenia v druhej lige, Ladislav Hudec. Marek pôsobí v našom klube ako hlavný tréner kategórie mladších dorastencov U-17 a v minulej sezóne obsadil so svojimi zverencami konečnú siedmu priečku. Marek Bažík začal svoju hráčsku kariéru v Dukle Banská Bystrica, z ktorej sa na dve sezóny od roku 1999 do 2001 sťahoval do nášho klubu ŽP Šport Podbrezová. Od sezóny 2001/2002 sa stal hráčom MŠK Žilina, v ktorej prežil najúspešnejšie obdobie hráčskej kariéry a získal tri majstrovské tituly a stal sa lídrom historického ťaženia Žilinčanov. Po krátkom pôsobení vo svojom materskom klube Dukle sa presunul na svoje prvé zahraničné angažmán do českej Viktorie Žižkov a následne do tímu poľského ligistu Polonia Bytom. Po skončení zmluvy s poľským družstvom odohral svoju poslednú sezóny opäť v Dukle, kde sa rozlúčil s profesionálnou hráčskou kariérou. Ako tréner začínal pri žiackych družstvách Dukly Banská Bystrica, z ktorej sa v júli roku 2013 presunul do ŽP Šport Podbrezová. Po trojročnom pôsobení pri našich dorasteneckých družstvách a A- družstve dospelých, prišla ponuka zo SFZ stať sa súčasťou realizačného tímu pri mládežníckych reprezentáciách. Menovanie do pozície asistenta reprezentačného výberu je odmenou nielen pre Mareka za jeho výbornú trénerskú prácu, ale aj dobrou reklamou pre klub. Marek sa na prácu teší, o čom svedčia jeho slová: „Musím úprimne povedať, že ma ponuka od SFZ veľmi potešila a zároveň aj prekvapila. Na prácu s najlepšími hráčmi Slovenska s ročníkom narodenia 2000 sa veľmi teším. Verím, že sa zodpovedne pripravíme na kvalifikáciu ME.“

Marekovi prajeme veľa úspechov s reprezentáciou U-17 a úspešnú kvalifikáciu na európsky šampionát, ktorú absolvuje táto kategória na jeseň tohto roku!




Ďalším trénerom z nášho klubu, ktorý sa od novej sezóny stal trénerom mládežníckych výberov je Patrik Müller. 26- ročný tréner pôsobí už piatu sezónu v našom klube pri kategóriách mladších žiakov a od novej sezóny je trénerom mladších žiakov U-13. Za svoju dlhoročnú činnosť pri mladých futbalistoch dostal odmenu v podobe ponuky stať sa regionálnym trénerom U-13 pod hlavičkou Stredoslovenského futbalového zväzu. Hlavnou úlohou v tejto kategórii je výber najtalentovanejších hráčov ročníka narodenia 2004, z ktorých sa postupne formujú budúci hráči reprezentačných výberov Slovenska. Patrik je jedným z dvojice trénerov zodpovedných za túto činnosť a pravidelne sa bude zúčastňovať kontrolných výberov a zápasov najlepších hráčov kategórie U-13 zo stredného Slovenska.



Patrikovi prajeme veľa úspechov pri práci s mladými a talentovanými hráčmi!