Nedeľa 26. august 2012, Kys. Nové Mesto - Poviná

I. liga starší žiaci - stred, 03. kolo

MŠK Kysucké Nové Mesto - ŽP Šport Podbrezová U-15 1 : 4 (1 : 1)

Góly za ŽP : Tešlár 3, Martiník

MŠK Kysucké Nové Mesto - ŽP Šport Podbrezová U-14 0 : 2 (0 : 0)

Góly za ŽP : Vinarčík, Nemec

Komentár k zápasu U-15:

V treťom kole sme vycestovali za súperom do Povinej, kde sme si zmerali sily s Kysuckým novým Mestom.

Bol to zápas na jednu bránku, súper bránil prakticky so všetkými hráčmi, no napriek tomu sme si kombinačnou hrou vypracovali množstvo šancí, ktoré sme trestuhodne zahadzovali. Šance Cambela, Tešlára, no hlavne dve Fischerove v prvej štvrťhodine volali po góloch. Súper nás dokonale vyškolil z efektivity, keď jedinou strelou v zápase z priameho kopu otvoril v 20. minúte skóre. My sme pokračovali v zahadzovaní šancí až do 28. minúty, kedy sa presadil krížnou strelou Tešlár.

V druhom polčase sa obraz hry nezmenil, súpera sme zatvorili na jeho vlastnej polovici a naďalej sme dobíjali jeho bránku. Vykúpením pre nás bola 55. minúta, keď Martiníkova strela z ľavej strany skončila za chrbátom domáceho brankára. Do konca zápasu sa ešte dvakrát presadil Tešlár a stanovil konečný výsledok na 4:1. Pre Tešlára je to už druhý hetrik v aktuálne sezóne.

Ďalší zápas odohráme v sobotu 1.9.2012 o 10:00 vo Valaskej proti Dolnému Kubínu.

Richard Smékal, asistent trénera

Zostava ŽP Šport U-15:

Čillík – Dobrocký, Martinec, Horváth (Petržel), Villant – Tešlár, Antal (Kováč) - Cambel (Floch), Nosko (Engler), Martiník – Fischer

Komentár k zápasu U-14:

V našom prvom zápase na ihrisku súpera sme sa predstavili na ihrisku v Povinej proti domácemu Kysuckému Novému Mestu a zvíťazili sme 0:2. Počas celého zápasu sme mali hernú prevahu, no šance Vinarčíka a Nemca v prvom polčase ostali nevyužité. Do druhého polčasu sme nastúpili z cieľom streliť gól. Skórovať sa nám podarilo v 60.min, keď po ideálnej kolmej prihrávke Turňu za obranu sa presadil Vinarčík 0:1. V 64.min znova Turňa našiel kolmicou Nemca a ten svoj samostatný nájazd premenil 0:2. Aj napriek výhre to nebolo ideálne, hlavne som bol sklamaný z nasadením v prvom polčase a premieňaním šancí. Výkonmi ma dnes potešili Vozár, Turňa, Nemec.

Martin Boháčik, tréner