Nedeľa 09. jún 2013, Podbrezová - štadión Skalica
II. liga východ, 29. kolo

ŽP Šport Podbrezová U-18 - MFK Košice "B" 1 : 0 (1 : 0)
Gól : 27´ Vysočan

ŽP Šport :
Ilavský - Straka, Pavlík (63´ Bodnár), Dický, Ogurčák, Ľupták, Vysočan, Petrusz, Gajan, Vysočan (54´ Németh), Varga

ŽP Šport Podbrezová U-16 - MFK Košice "B" 2 : 1 (0 : 0)
Góly : 50´ Petrík, 56´ Švéda - 69´ Čisovský

ŽP Šport :
Straka - Mozoláni, Petrík, Majerník, Hornyák, Janok (36´ Švéda), Griga, Gavlák (56´ Vysočan), Lamocký (75´ Valigura), Badinka, Káčerík

Komentár k zápasu U-18 :
Na posledný domáci zápas sme sa s hráčmi tešili a chceli sme sa rozlúčiť s touto sezónou na domácom ihrisku s divákmi výhrou. Prvý polčas sme hrali výborne kombinačne na jeden, dva dotyky a súpera sme do ničoho nepustili. Vytvorili sme si niekoľko šancí, ale premenili sme len Vysočanovu, po nájazde v 27 minúte prestrelil brankára hostí. Druhý polčas hral súper aktívnejšie, začal nás napádať a to nám robilo problémy v rozohrávke. Museli sme dva razy striedať kvôli zraneniam, čím sa náš rozbehnutý vlak spomalil a striedajúci hráči nedoniesli takú kvalitu ako Vysočan a Pavlík. Súper vytvoril na nás tlak a vypracoval si tri vyložené šance, pri ktorých pri nás stála šťastena. Záver sme dohrávali o deviatich hráčov, lebo sa zranil Németh a tak sme bojovnosťou a nasadením všetkých síl udržali tesné vedenie 1 - 0. Chlapci dnes ukázali pekný futbal, ale aj bojovnosť, nasadenie, ale hlavne svojím prístupom ukázali, že majú šancu sa presadiť aj vo vyššej kategórii, ktorá ich čaká v nasledujúcom ročníku.

Tomáš Kvačkaj, tréner

Komentár k zápasu U-16 :
V dnešnom zápase sa stretli dve útočne naladené mužstvá a na zápas sa dalo pozerať. Úvodná polovica 1.polčasu patrila nám, dobre sme kombinovali, mali sme dobrú prechodovú fázu do útoku, ale vytvorili sme len jednu šancu, keď po dôraze Gavláka prestrelil prázdnu bránu hostí Káčerík. Druhá polka polčasu patrila súperovi, lepšie kombinoval, pretože v našej hre zavládol chaos a museli sme zareagovať striedaním. Vyústením tlaku hostí bolo nastrelené brvno našej brány v 33.min. Po preskupení a dohovore cez polčasovú prestávku sme hrali opäť to, čo na začiatku zápasu a prišli aj šance z ktorých sme dve aj premenili. Hneď v úvode mal po kolmici Grigu veľkú šancu Káčerík, išiel sám na brankára, no finálnu časť nezvládol a trafil len do neho. V 49.min. vysunul Griga opät Káčeríka, jeho spätnú prihrávku využil Petrík a strelou od tyče otvoril skóre. V 55.min nám vyšla ďalšia pekná akcia, spätnú prihrávku Vysočana premenil na druhý gól strelou pod brvno Švéda. Pokračovali sme v aktívnej hre, no ďalšie šance sme už nevyužili. V 69.min sme inkasovali gól z jasného ofsajdu a to nás rozhodilo. Súper mal potom tlak, vytvoril si aj dve tutovky, no neskóroval a tak sme si v poslednom domácom zápase pripísali víťazstvo. Zápas sa musel divákom páčiť. Chcem pochváliť celý kolektív za predvedenú hru, nad ktorým vyčnieval kapitán Badinka.

Marcel Turňa, tréner