Nedeľa 02. september 2012, Podbrezová - štadión Skalica

II. liga dorast - východ, 05. kolo

ŽP Šport Podbrezová U-18 - 1.FC Tatran Prešov "B" 4 : 0 (3 : 0)

Góly : Babala 2, Vysočan, Hrica

ŽP Šport Podbrezová U-16 - 1.FC Tatran Prešov "B" 3 : 1 (0 : 1)

Góly : Dekrét, Petrík Mozoláni

Komentár k zápasu U-18 :

Od úvodného hvizdu rozhodcu sa hral kombinačný futbal na obidvoch stranách s rýchlim tempom hry. Viac z hry mal súper, no nám sa tým otvárali možnosti pre rýchle protiútoky. Prvý z nich prišiel v 19. min., keď po dlhej lopte Petrusza za obranu Vysočan kľučkou obišiel obrancu a strelou na prvú tyč skóroval. Hneď následne hostia strelou Jakubčina nastrelili tyčku, no to bola ich posledná vyložená šanca. Do konca zápasu ohrozili našu bránu len strelami zo stredných vzdialeností. V 23. min. súper zahrával rohový kop, loptu sme odkopli na poliaci kruh, kde sa následne pošmykol obranca Tatranu, loptu získal Urbánik a prihrávkou po zemi ponúkol šancu Babalovi, ktorý popri brankárovi po prvý krát skóroval. Následne v 29. min. nám vyšla kombinácia v ľavej vertikále, z ktorej Černák centrom ponúkol šancu Vysočanovi, no on nastrelil len tyč, lopta sa odrazila ku Gajanovi, ktorý ju posunul Babalovi na šestnástku a jeho strela do pravého horného rohu brány uzavrela prvopolčasové skóre na 3:0.

Cez polčas hráči dostali jednoznačné pokyny ako na súperovu prepracovanú hru. Hrala sa zase vyrovnaná patria s našimi gólovými príležitosťami. V 70. min. po Babalovej prihrávke ponad Sabola a následnej Vysočanovej spätnej prihrávke uzavrel skóre zápasu Hrica do prázdnej brány. Šancu na gól sme mali ešte jednu, no po rýchlom protiútoku Vysočan neprihrával ďalším dvom spoluhráčom ale rozhodol sa zakončovať sám, no neúspešne. Posledné minúty sme sa prestali koncentrovať, z čoho pramenili strely súpera, no bez gólového efektu.

Chlapci podali bojovný výkon a na zápas boli 100%-tne pripravený, za čo ich treba pochváliť. Pochváliť treba aj súpera, ktorý odohral výborný zápas, no bez úspechu. Myslím si, že tento zápas nebol atraktívny len pre divákov, ale tak isto dal našim chlapcom najviac od začiatku sezóny, čo je len dobré v prospech ich futbalového rastu. Bodaj by bolo takýchto zápasov čo najviac.

Ivan Klusaček, asistent trénera

Komentár k zápasu U-16 :

Proti kvalitnému superovi ktorý bol futbalovejší,dominoval kombinačnou hrou sme prví polčas herne nezvládli.V priebehu celeho prvého polčasu sme si nevytvorili žiadnu golovu priležitosť super umnou hrou a našimi individuálnimi chybami tri čisté golové príležitosti no domáci brankár Straka mužstvo podržal .V 35.min sme urobili chybu v našej defenzíve, ktorú využil Adamčík (0:1).Po prestiedaní hráčov a dohovore v kabine nastupilo do druhého polčasu celkom iné mužstvo čo v konečnom dôsledku bolo prospešné.V 60.min sa po rozohratí rohového kopu presadil Mozoláni a vyrovnal stav zápasu na(1:1).Od tohto momentu sme ovládli hru boli sme futbalovejší a supera sme dostli pod tlak. V 66.mim po zahratí priameho kopu následnom centri Rosíka, Petrík hlavou zvyšuje na(2:1) v náš prospech. V 71.min nákop Mozolániho využíva Dekrét a stanovuje stav zápasu na(3:1).Veľmi dobrý kolektívny výkon v druhom polčase zasluži pochvalu z jednotlivcou v domácom kolektíve Adam Petrík, Peter MozolánI, Robert Badinka.

Zostava ŽP Šport U-16 :

Straka ,Mozoláni,Petrík ,Gemzický, Majerník(Lámocký 1.min),Rosík,Hornyák(Štulajter(41.min) Badinka, Puspoky, Švéda(Kupčík 41),Dekrét

Pavel Kajaba , asistent trénera