Sobota 11. august 2012, Valaská

I. liga starší žiaci - stred, 01. kolo

ŽP Šport Podbrezová U-15 - MŠK Fomat Martin 3 : 2 (1 : 1)

Góly za ŽP : Tešlár 3

ŽP Šport Podbrezová U-14 - MŠK Fomat Martin 3 : 2 (2 : 1)

Góly za ŽP : Balco, Nemec, Vinarčík

Komentár k zápasu U-15:

Úvodné kolo súťažného ročníka 2012/2013 odohralo družstvo U-15 na ihrisku vo Valaskej proti družstvu Fomat Martin.

Úvod zápasu patril hosťom, ktorí už v prvej minúte pohrozili nebezpečnou akciou, ktorú zneškodnil domáci brankár Kupčok. V polovici prvého polčasu sa hráči z Martina ujali vedenia, keď krídelnú akciu zakončili obstrelením vybiehajúceho domáceho brankára. V prvom polčase padol ešte jeden gól, ktorý strelil domáci kapitán Tešlár po kombinácii s Horváthom.

Druhý polčas začali aktívnejšie hostia, ktorým sa podarilo streliť druhý gól. Tento moment prebral domácich hráčov, začali herne dominovať a podporovaní výborným výkonom kapitána Tešlára otočili priebeh stretnutia vo svoj prospech na konečných 3:2

Richard Smékal, asistent trénera

Zostava ŽP Šport U-15:

Kupčok – Kováč, Martinec, Fischer, Villant – Tešlár – Dobrocký (Floch), Nosko (Martiník), Antal, Vološin – Horváth (Engler)

Komentár k zápasu U-14 :

V úvodnom zápase ročníka 2012/2013 sme privítali na ihrisku vo Valaskej hráčov z Martina, ktorých sme porazili 3:2.

V 5.min rohový kop Nemca a Balco z blízka otvoril skóre zápasu 1:0. Krásny moment prišiel v 14.min, keď Nemcová strela z 20.min skončila v bráne 2:0. Hosťom sa podarilo vyrovnať v 27.min po samostatnom nájazde sa presadil Matiaško 2:1. Prvý polčas sa mohol skončiť aj vyšším rozdielom, no šance ktoré sme si vytvorili ostali nevyužité.

V druhom polčase sa hral herne vyrovnaný zápas s väčším množstvom šancí na našej strane. Vinarčikové dva samostatné nájazdy ostali nevyužité, no v 49.min tretí nájazd premenil 3:1. V 52.min bolo 3:2 po peknej strele Maťka. Do konca zápasu sa nič mimoriadne nestalo a tak sa zápas skončil dôležitým víťazstvom 3:2.

Herne som spokojný z hrou v prvých 20. min, vypracovali sme si dostatok šancí, no koncovka nebola dobrá a budeme musieť na nej popracovať. V sobotu 18.08.2012 o 12:00 nás čaká druhý majstrovský zápas, keď privítame hráčov z FK Dukla Banská Bystrica.

Martin Boháčik, tréner

Zostava ŽP Šport U-14 :

Adamčák - Kurek, Vilček, Lupták, Gordan - Gajdošík(66.Bubelíny),Nemec, Bauko(50.Jagerčík), Budač(56.Molčan), Balco, Vinarčík