Nedeľa 16. september 2012, štadión Brezno

II. liga dorast - východ, 07. kolo

ŽP Šport Podbrezová U-18 - MŠK Tesla Stropkov 1 : 3 (0 : 3)

Góly : Pšida - Lehocký, Špak, Haspra

ŽP Šport Podbrezová U-16 - MŠK Tesla Stropkov 3 : 1 (2 : 1)

Góly za ŽP : Švéda, Petrík, Badinka

Komentár k zápasu U-18 :

Po nevydarenom zápase vonku nás čakal domáci zápas proti Stropkovu. Zo začiatku to vyzeralo, že herná kríza je za nami, keď v 5. min po peknej kombinácii brankár hostí vytlačil strelu Vysočana na roh. No kríza v tomto zápase dobehla nášho brankára. V 9.min. po brejku hostí po kraji dostal spätnú prihrávku Lehocký a strelou na prvú tyč popod Košičiarovu nohu skóroval prvý krát. Naďalej sme chceli hrať svoju hru, súper väčšinou len odkopával lopty, no stačilo mu to. V 24.min po odkope súpera vybehol Košičiar z brány so snahou o rozohrávku, no zostalo len pri snahe. Následne netrafil loptu a Špak zvýšil na 2:0. Brankársku nemohúcnosť dokončil v 29.min.Haspara strelou po rýchlom brejku a nedôraze našej obrany na nechytajúceho Košičiara, čím sme boli donútený prvý krát striedať brankársku pozíciu. Do druhého polčasu sme vybehli hrať futbal, vypracovali sme si určitý tlak z čoho sme po rohu korigovali Pšidom na 3:1 v 47.min. Potom sme sa už nedokázali presadiť cez súperove "barikády", ktorým pomáhal aj stav ihriska a dlhé čakania na loptu.
Dúfam, že sa konečne poučíme z našej nedôraznej a nepresnej hry a proti Ružomberku nastúpi mužstvo, ktoré sme mohli vidieť pred dvomi týždňami.

Ivan Klusaček, asistent trénera

Komentár k zápasu U-16 :

V zápase popredných mužstiev v tabuľke sme chceli jednoznačne zvíťaziť. Úvod MZ bol plne v našej réžii. V 4.min Dekrét nepremieňa gólovú príležitosť po úniku. V 8.min po centri Majerníka skóruje Švéda (1:0). Od tohto momentu sme herne dominovali čo sme potvrdili v 22.min, keď po dobre zahratom rohovom kope a následnom zakončení, hlavičkou zvyšuje na 2:0 dobre hrajúci Adam Petrík. V závere prvého polčasu sme urobili hrubú chybu v obrane, ktorú super využil a zdramatizoval priebeh. Do druhého polčasu sme nastupovali s úmyslom pokračovať v kombinačnej hre a gólovo sa presadiť. Zámer vyšiel v 49.min keď po centri Mozolániho, Badinka zvyšuje na 3:1. Do konca zápasu sme si vytvorili ešte tri gólové príležitosti, no tie ostali nevyužité. Mužstvo si zaslúži pochvalu za predvedenú kombinačnú hru počas celého MZ, no v závere vznikli určité nepresnosti, ktoré bude potrebné odstrániť.

Pavel Kajaba, asistent trénera

Zostava ŽP Šport U-16 :
Szarowský , Rosík, Petrík, Gemzický, Majerník - Káčerík ( Gavlák 68 min), Badinka ,
Griga (Mozoláni 46 min ), Püspöky ( Lámocký 66min )- Dekrét ,Švéda ( Vysočan 57min )