Sobota 31. marec 2012, štadión Dubnica nad Váhom

II. LIGA muži, 23. kolo

MFK Dubnica n/Váhom - ŽP Šport Podbrezová 0 : 0

Rozhodovali: Kráľovič - Jankovič, Bóllo, 470 divákov

Hostia ťažili od začiatku z dôrazu pri osobných súbojoch, získavali lopty, boli rýchlejší, v akciách o krok pred domácimi. Dubnica mala istotu v Bajzovi, ktorý zvládol strelu Greška, potom Pančíka a spolu s obranou niekoľkokrát zmarili snahy Tubonemiho. V 35. minúte mal bývalý hráč Dubnice veľkú možnosť otvoriť skóre, Bajza predviedol skvelý zákrok, ktorým akoby predznamenal výkon svojho mužstva v druhej polovici. Domáci našli recept na spôsob hry hostí, ich výkon gradoval, ibaže dubnickí zápasia so streleckou efektivitou. Diváci ocenili pokusy Masárika a Šupáka. Tutovku nepremenil v 65. minúte Grabež a po Filovej strele nasledovala paráda v podaní Hanáka. Z hostí ostával pri chuti Tubonemi, strieľal aj nebezpečne hlavičkoval, ale Dubnicu mohol „zarezať“ v 85. minúte Pančík, ktorého pokus obrana MFK odvrátila na roh. V záverečných minútach mali tri body na dosah domáci. Po Grabežovi a Ižvoltovi chýbalo Filovi pár centimetrov, aby odrazená lopta od žrde skončila v sieti.


MFK Dubnica: P.Bajza – Masárik (76. Varga), Beňo, Chmelík, Mrva – Šupák – Grabež, Augustíni (32. F. Vavrík), A. Urban, Ižvolt – M. Filo ml. Tréner P. Nemečkay.
ŽP ŠPORT: Hanák – Snitka, Nosko, Minčič, Greško – Kožička (26. Trnovec), Harvilko, Čekovský – Pančík, Tubonemi, Rusnák (70. Sedliak). Tréner J. Kentoš.

HLASY TRÉNEROV:
PETER NEMEČKAY (Dubnica):
„Zaujímavé stretnutie, v ktorom sme mali prvých pätnásť minút, potom hral prím súper. V druhej polovici sme pridali na dôraze a presnosti, dostali sme sa do šancí ale chýbal väčší pokoj a ako v prípade Fila, aj kúsok šťastia. Hrali sme s veľkým nasadením, teší nás výkon s dobrým súperom, cením si to. Zranil sa Augustíni, má narazený bok a Masárik nakopnutý členok. Už v stredu 4.4. nás čaká odložený zápas v Dolnom Kubíne, kde by sme radi nielen dobre zahrali ale aj získali viac ako jeden bod.
Anglický futbalový týždeň zakončíme domácim zápasom s ďalším silný súperom Rimavskou Sobotou v sobotu 7. apríla. Je to ďalšia výzva, ak by sme zopakovali výkon z druhého polčasu s Podbrezovou, tak to bude veľmi zaujímavé. Bodaj by sme sa prebudili aj v streleckej efektivite, čo by dalo ľahkosť prejavu našich hráčov a zvýšilo by ich herné sebavedomie.“


JAROSLAV KENTOŠ (Podbrezová): „Potešila ma dobrá úroveň zápasu. V prvom polčase sme mali hernú prevahu a viacero príležitostí, žiaľ žiadnu sme nepremenili. Chýbal dôraz vo finálnej fáze a zakončenie bolo aj nepresné. V druhej časti bol priebeh na vážkach, v závere sa hralo vabank o víťazstvo. Šance boli na jednej i druhej strane. Nás remíza neuspokojuje, chceli sme 3 body, vždy ideme za ich získaním, ale futbal prináša niekedy aj remízové rozuzlenie.“