Utorok 05. máj 2015, štadión Brezno
Fortuna liga, 28. kolo


ŽP Šport Podbrezová - MŠK Žilina 2 : 3 (0 : 2)
Góly : 67´ Vaščák, 83´ Škutka (pen.) - 5´ Škriniar (pen.), 10´ Jelič, 90´ Jelič

Rozhodovali : Straka- Sluk, Ferenc
ŽK : 90´ Jelič
Divákov: 2452.

Súboj s druhou Žilinou sa pre domácich nezačal vôbec dobre, pretože už v piatej minúte bola po ruke Greška v šestnástke nariadená jedenástka, ktorú stopér Škriniar bez problémov premenil (1:0). Prešli len štyri minúty a po zlom vybehnutí brankára Penksu poslal loptu hlavou do brány Matej Jelič (2:0). Podbrezová sa po dvoch ranách snažila hrať dopredu, lenže často narážala na dobre pracujúcu obranu hostí a aj preto to by práve oni, kto diktoval tempo hry. Našťastie pre Podbrezovú všetko to bola väčšinou pred šestnástkou a preto to boli práve domáci, kto mohol na konci polčasu znížiť, lenže svoje šance nevyužili Vaščák a hlavičkou po rohu ani Minčič. Druhý polčas začala aktívnejšie Podbrezová a už v 53.minúte sa k zaujímavej strele spoza šestnástky dostal Migaľa, ale aj s prispením Volešáka lopta skončila mimo troch žrdí. „Železiari“ cítili šancu a po rohovom kope následne padla loptu k voľnej dvojici Vaščák-Škutka, no ani jeden ju nedokázal trafiť. Skvelý druhopolčasový výkon Podbrezovej ešte zlepšil svojim príchodom Juraj Pančík, ktorý ihneď z prvej akcie získal centrom na Gál-Andrezlyho priamy kop tesne spred šestnástky Žiliny, ale Podio napálil múr. Hneď na to unikol po krídle ešte dvakrát a po jeho zrazenom pokuse nasledoval rohový kop, ktorý pretavil na gól, po perfektnom predĺžení lopty Minčiča na malé vápno Vaščák (2:1). V 73.minúte sa dostali do prvej šance v druhom dejstve aj hostia, ale prenikajúceho Jeliča vychytal Penksa a tak prišla chvíľa striedajúceho Nworaha, lenže svojím druhým dotykom v zápase vystrelil za pomoci hostí tesne vedľa brány a o minútu na to, Škutka, len pohladil center zľava a ten skončil na žrdi. V 82.minúte sa už pískala penalta aj v prospech domácich a to po ruke Škriniara. Dávid Škutka je na takéto situácie ako stavaný a nemal problém vyrovnať (2:2). Tretí gól mohli domáci pridať po centri Pančíka, ale Vavro strelu Nworaha zblokoval a tak hostia trestali. Na odkop od brankára Volešáka zle reagovali stopér Minčič a brankár Penksa a Jelić v nadstavenom čase rozhodol (2:3).

ŽP Šport : Penksa- Migaľa, Minčič, Kupčík, Greško- Harvilko (60´ Pančík J.), Podio, Kochan, Gál-Andrezly (74´ Nworah) –Vaščák (86´ Pančík M.), Škutka

Žilina : Volešák- Mabouka, Škriniar, Vavro, Letić- Čmelík (57´ Benes), Káčer (86´ Paur), Pečovský, Mihálik- William (78´ Špalek), Jelić


Branislav Benko, tréner Podbrezovej: "Bolo to naozaj infarktové. Po jedenástich minútach sme prehrávali o dva góly a zle sme vyzerali, súper nás k ničomu nepustil. Po zmene strán sme nastúpili úplne vymenení, zlepšil sa dôraz, pohyb a remíza by tomuto zápasu svedčala. Bohužiaľ, v samom konci sme sa nevyhli chybe, napriek tomu som na mužstvo hrdý, že sa dokázalo zmobilizovať."

Adrian Guľa, tréner Žiliny:
 "Ceníme si výsledok, na tejto pôde sa ľahko nevyhráva. Po dominantnom prvom polčase a zaslúženom vedení sme po inkasovanom góle zneistili, súper zaslúžene vyrovnal. Záver bol infarktový, šťastie sa priklonilo k nám, ja verím, že aj mentalita a súdržnosť mužstva spôsobila, že nám doprialo. Vďaka Jeličovi si hráči užili emočnú radosť."