II. liga, 4. kolo, 13. august 2011

ŽP Šport Podbrezová - MFK Dolný Kubín 0 : 1 (0 : 1)

Góly : 31´ Lejko

ŽP Šport : Palider – Snitka, Minčič, Nosko, Harvilko – Pančík, Podio (19 Betka), Kožička, Cmarko (72 Andrić) – Čekovský, Pešić (87 Kochan)

MFK Dolný Kubín : Trabalík – Čarnota, Drengubiak, Jurky, Mrva- Demko- Podolský (87 Kutlík), Ujčík, Siman, Jaworek (80 Tittel) – Lejko (67 Horváth)

ŽK: 54. Jurky, 75. Demko ( obaja Dolný Kubín)

Rozhodca: Straka

Diváci: 820

Domáci nastúpili bez viacerých zranených hráčov základnej zostavy a v 19. min sa im navyše zranil Pablo Podio. Hostia to aj patrične využili a vytvorili si dve gólové príležitosti Demkom a Drengubiakom, ktoré však brankár Palider chytil. V 31. min sa Siman prekľučkoval obranou domácich a jeho spätnú prihrávku zblízka Lejko premenil na vedúci gól. V prvom polčase ešte zaujala strela Harvilka, ktorú Trabalík vyrazil na roh a sólo Pančíka, po ktorého ideálnej prihrávke Čekovský prestrelil bránu. Po zmene strán vyvinuli domáci hráči enormný tlak, zatlačili súpera na jeho polovicu a snažili sa o vyrovnanie. Betka v 56 min. nastrelil tyč, Andrić v 74 min. brvno a Snitkovu strelu v 76 min. chytil Trabalík . Hosťom sa však aj s dávkou šťastia podarilo udržať jednogólové víťazstvo, keď ešte v poslednej minúte ich obranca vykopával loptu z prázdnej bránky.

Hlasy trénerov:

Hostia: Pavol Bača

Na lídra tabuľky sme sa zodpovedne pripravili a od úvodných minút sme sa ho aktívnou hrou snažili zaskočiť, čo sa nám aj podarilo a strelili sme po dvoch šanciach úvodný gól. Kľúčový moment bolo zranenie tvorcu hry Podia, čo ovplyvnilo celý zápas. V druhom polčase nás domáci hráči pritlačili, ale veľkou bojovnosťou a športovým šťastím sa nám podarilo udržať výsledok.

Domáci: Jaroslav Kentoš

Hral proti nám dobre organizovaný súper, ktorý hrozil v prvom polčase a vytvoril si viac šancí. Z našej strany bol prvý polčas veľmi nervózny, kopili sme veľa nevynútených chýb, nevedeli sme sa dostať do tempa a navyše sa zranil Podio. Druhý polčas sme si už vytvorili tlak aj šance, ktoré sme však nevedeli využiť.