Nie každý človek má možnosť žiť plnohodnotný život. Nie každé dieťa má šancu vyrastať s rodičmi, v šťastí a užívať si radosti dospievania. Nie je málo tých ľudí, ktorým život sťažila zákerná choroba, a veľa je takých, ktorí i napriek bolesti a utrpeniam nestratili svoju nádej. Takýmto ľuďom treba pomôcť. Pomôcť dostať sa na nohy života a vyčarovať im na tvári úsmev, pretože tak to po správnosti má byť. Nikdy by sme nemali zabúdať na tých druhých a aspoň malým dielom by sme sa mali s nimi podeliť o našu radosť. Snažíme sa pomáhať aj my, Občianske združenie New Faces, ktoré aj vašim pričinením „Vyčaruje deťom úsmev“ aj tento rok. Viac o OZ New faces nájdete na www.newfaces.sk

Po vzore minulého roku sme sa rozhodli nadviazať a neprerušiť pokračovanie benefičnej akcie „Vyčarujme deťom úsmev,“ ktorá sa stretla so záujmom širokej verejnosti. Napomohla tomu zaangažovanosť a dobré srdce futbalových reprezentantov Slovenska, či futbalových mžstiev z corgoň ligy( ŠK Slovan Bratislava, FK Dukla Banská Bystrica, MŠK Žilina, FC Nitra, Vion Zlaté Moravce, MFK Košice, Tatran Prešov, MFK Rožomberok, Spartak Trnava, Spartak Myjava, FK Senica, druholigová Podbrezová a hokejisti HC 05 Banská Bystrica a Slovan Bratislava),ktoré zorganizovali finančnú zbierku pre pomoc onkologicky chorým deťom, venovali svoje dresy do dražby a osobnou účasťou podporili benefičnú akciu, ktorá nie je len o halovom futsale. Je o dobrote a dobrosrdečnosti tých, ktorí ukázali obrovské srdce a pokoru voči ľuďom, ktorí ich pomoc potrebujú a budú zaň neskutočne radi.

Akcia sa uskutoční aj tento rok, tj. vo štvrtok 20.12. 2012 o 17:30 h v športovej hale Dukla na Štiavničkách. Účasť prisľúbili a svoje futbalové majstrovstvo nám predstavia hráči českého majstra z Plzne, menovite Ďuriš, Bakoš, Limberský, slovenskí reprezentanti Sylvestr (Aue), Jakubko (Perm), či hráči z našej Corgoň ligy: Boroš, Pančík, Považanec (B. Bystrica), Adámik, Petráš (Prešov), Lietava, Čvirik (Trnava), Ďubek, Maslo, Greššák (Ružomberok), Chudý (Nitra), Halenár, Grendel (Slovan), Pečovský, Pich (Žilina), Ďuriš (Myjava)

Potešia sa aj fanúšikovia hokejového HC´05, ktorí budú mať možnosť zhliadnuť svojich hráčov Slipčenka, Kubku či Bambúcha bez korčúľ či prilby, no zato v halovkách čarujúc s loptou.
Súčasťou podujatia je aj dražba dresov, z ktorej výťažok poputuje na pomoc deťom hospitalizovaných na klinike Pediatrickej onkológie a hematológie v Banskej Bystrici.

V predzápase o 16.30 nám svoje futbalové umenie predvedú mladé nádeje FK DUKLA U10 vs. ŠK Badín U10.

Vyčarovať úsmev na tvárach detičkám na klinike Pediatrickej onkológie a Hematológie v Banskej Bystrici môžeme však všetci spoločne. Stačí prísť, vychutnať si futbalové majstrovstvo tých najlepších a svojou trochou pomôcť tým, na ktorých by sme nemali zabúdať. Tešíme sa na Vašu účasť! Vstup zdarma.