Sobota 14. apríl 2012, Rimavská Sobota

II. LIGA, 25. kolo

MŠK Rimavská Sobota - ŽP Šport Podbrezová 0 : 3 (0 : 1)

Góly: 32. Harvilko, 57. Čekovský, 78. Tubonemi

ŽK: 57. Morháč, 63. Vargic (obaja Rim. Sobota),

Rozhodovali: Smolák - Žákech, Bednár, 567 divákov

Zostava ŽP Šport :

Hanák - Snitka, Nosko, Minčič, Greško - Pančík (85´ Kochan), Gemzický, Kožička, Harvilko - Čekovský (70´ Rusnák) - Tubonemi (81´ Andrić)

Zostava Rimavskej Soboty:

Kostolanský – Poleť, Rubint, Zvara, Morháč – Obročník – Siheľský, Sedlák (69. Baláži), Pribula (84. Köböl) – Ďurica, Pisarik (46. Vargic).

Stretnutie mohlo mať iný priebeh, keby v úvode Ďurica premenil stopercentnú šancu, keď zachytil prihrávku hosťujúceho obrancu, no brankár jeho strelu kryl. Hostia prvýkrát pohrozili v 10. minúte, ale Čekovského strelu Kostolanský vyrazil. Po prvej švrťhodine mali mierne navrch domáci, ktorí mali niekoľko sľubných príležitostí: Ďuricov pokus bol tečovaný, nebezpečný bol aj Pisarikov center. V 22. minúte trafil Siheľský brvno, no potom prevzali iniciatívu hostia. Greško v 30. minúte mieril ešte vedľa, o dve minúty však po rýchlom protiútoku poslal Harvilko železiarov do vedenia. Hostia vstúpili do druhého polčasu veľmi dobre, Kostolanský nohami intuitívne vyrazil Pančíkovu strelu a Čekovského delovku vytlačil na brvno. V 57. minúte však už bol proti nemu bezmocný a útočník hostí dobre umiestnenou strelou do vinkľa zvýšil. Od ďalšieho gólu zachránil domácich Poleť, keď vykopával loptu z bránkovej čiary, neskôr sa však ocitol pred bránou Tubonemi a z bezprostrednej blízkosti stanovil na konečných 0:3. Podbrezová v tejto sezóne vyhrala všetky tri zápasy proti Rimavskosoboťanom.

„Škoda Ďuricovej šance, lebo prvý gól bol rozhodujúci, po ňom sme sa už nevedeli vrátiť do zápasu. Chýbala nám väčšia kvalita aj aktivita smerom dopredu,“ povedal po zápase tréner Rimavskosoboťanov Branislav Mráz. Jeho náprotivok Jaroslav Kentoš zhodnotil stretnutie nasledovne: „Súper mal dobrý vstup do zápasu. My sme prvých 30 minút nezvládali organizačne, hoci som hráčov upozorňoval, že Rimavská Sobota hrá kombinačný futbal. Veľmi nám pomohol prvý gól, po prestávke sme už mali niekoľko stopercentných príležitostí. Zlepšili sme výkon, a zaslúžene sme vyhrali.“