Sobota 22. september 2012, Podbrezová - štadión Kolkáreň

II. liga, 10. kolo

ŽP Šport Podbrezová - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3 : 0 (3 : 0)

Góly : 18´, 21´ Tubonemi, 31´ Minčič

Rozhodovali : Glova - Somoláni, Barenčík

ŽK : L. Mikuláš - 60´ Pastva, 79´ Tomko

Divákov : 806.

ŽP ŠPORT:

Gábriš – Andrič, Nosko, Minčič, Greško – Pančík ( 76. Čekovský), Kochan, Kupčík, Harvilko ( 57. Morháč) – Tubonemi ( 80. Kožička), Vaščák

MFK Tatran L.Mikuláš :

Šavol – Moravčík, Kubena, Šupej ( 46. Fuják), Janec – Morong, Pastva, Balluch ( 78. Tomko), Labun, Popik ( 71. Mizerák)- Malec

Domáci začali od začiatku aktívne a vytvorili si viacero gólových príležitostí. Prvú nepremenil Minčič keď jeho hlavička skončila tesne nad bránou. Neujala sa ani Pančíkova strela, no v 18.min sa už domáci radovali, keď Kupčík kolmou prihrávkou našiel Vaščáka, ktorý sa neulakomil na strelu a nezištne prihral Tubenemimu, pre ktorého nebol problém skórovať do prázdnej brány. V 21. min. sa opäť presadil Tubonemi, keď po ideálnej hlavičke Vaščáka za obranu hostí preloboval vybiehajúceho Šavola a zvýšil na 2-0. O dve minúty neskôr Andričov center skončil na brvne. V 31. min. sa domáci opäť radovali, keď Pančíkov priamy kop usmernil Minčič hlavou k pravej žrdi 3-0. V 35. min. mohol Tubonemi dosiahnuť hetrik, ale jeho hlavička skončila na brvne a následnú Pančíkovu dorážku obrancovia z čiary vykopli na rohový kop. V závere prvého polčasu ešte Harvilkov center len tesne minul Tubonemi. V druhom polčase tempo hry upadlo, hra sa väčšinou odohrávala len medzi 16-tkami. Zaujali len šance domáceho Kožičku, ktorého strelu a samostatný nájazd v závere zápasu brankár Šavol chytil.

Hlasy trénerov:

Hostia: Ján Karaffa

Nezačali sme zle, nechceli sme sa dostať pod tlak, no vyrobili sme hrubé chyby po ktorých sme inkasovali góly. V druhom polčase sme chceli ešte niečo urobiť zo zápasom, ale domáci umnou hrou si už výsledok ustrážili.

Domáci: Jaroslav Kentoš

Odohrali sme kvalitný prvý polčase, keď okrem strelených gólov podali aj dobrý herný výkon. Druhý polčas sa len dohrával, bez výrazných šancí, čo ma kvôli divákom mrzí.