Sobota 29. august 2015, štadión D. Streda
Fortuna liga, 07. kolo

FK DAC 1904 Dunajská Streda - ŽP Šport Podbrezová 5 : 1 (3 : 0)
Góly : 10. Ľupták, 24. Szarka, 41. Szarka, 59. Szarka, 82.Szarka - 63.Mehanović (11m)

Rozhodovali: Somoláni- Mikulaj, Borsányi
ŽK: Sarr- Migaľa, Szöke, Žilák
Divákov:  4418

Podbrezová nevstúpila do zápasu zle, ale veľmi rýchlo dostala úvodný gól. Už v desiatej minúte neustrážil Andrić Ľuptáka a ten po nabehnutí na center sprava nedal strelou z blízkosti Kuciakovi šancu zasiahnuť (1:0). V 19.minúte to už mohlo byť dokonca 2:0, ale Kwimovu hlavičku po rohovom kope odvrátil z bránkovej čiary Migaľa a keďže následný protiútok a krásna strela Mehanovića do vinkla v bráne neskončila, o päť minút na to Szarka zvýšil náskok po veľkej chybe v zadných radoch Podbrezovej (2:0). Aktívnejším tímom bola predsa len Dunajská Streda, ale Gal Andrezly mohol zdramatizovať priebeh hry, to by ale musel po prestrčení Mehanovića za obranu strelou namieriť o niečo málo presnejšie, jeho rana išla len do tyče. Ako Szarka tesne pred odchodom do kabín zvýšil na 3-0, keď dostal veľmi veľa priestoru v šestnástke a krátko po návrate z nich zavŕšil hattrick presnou strelou k žrdi. Zápas však ešte aspoň ako-tak zdramatizoval Mehanović, ktorý najprv získal penaltu a potom ju aj sám premenil. Vaščák dokonca trafil brvno, ale hrdina Akos Szarka pridal krátko na to štvrtý gól a ukončil gólové hody. To aj napriek veľkým šanciam Žiláka a Kwima v závere.

DAC: Tujvel - Ljubicič (90. Asanović), Kwin Kwin, Michalík, Straka, Ľupták, Sarr (65. Polievka), Brašeň (84. Pambou), Štepanovský, Pačinda, Szarka

ŽP Šport: Kuciak - Migaľa, Vajda, Pimpara, Andrić - Almaský (59.Žilák), Gal Andrezly, Kochan (46.Szöke), Mehanović, Pančík (65.Kapor)- Vaščák


Tomislav Marič, tréner DAC-u: "Prvých 25 minút sme neboli poriadne v hre, vtedy nás podržal brankár Tujvel. Po tomto momente sme sa sústredili na zápas. Vedeli sme, že Podbrezová má kvalitné mužstvo, ale chlapci dobre plnili moje pokyny. Po zápase, keď vyhráte 5:1, som spokojný, ale pozeráme sa ďalej."


Zdenko Frťala, tréner Podbrezovej: "Po takej porážke sa ťažko hľadajú slová. Vstup do zápasu bol z našej strany dobrý, mali sme aj šance. Súperovmu trénerovi môžem len závidieť, keď má takého útočníka ako Szarka, ktorý má kvalitu. Keď sa v druhom polčase dalo s výsledkom niečo urobiť, opäť sme sa dopustili naivných chýb. Domácim gratulujem k výhre."