Minulý štvrtok zavítala do kabíny futbalistov Podbrezovej nová posila - defenzívne rady FO ŽP Šport posilnil český univerzál Václav Ježdík, (nar. 3.júla 1987), ktorý uplynulú jeseň pravidelne nastupoval v drese Baníka Ostrava v Synot lige. Na Horehronie prichádza na hosťovanie do konca aktuálnej ligovej sezóny.





Václav Ježdík je rodákom z Prahy. Prvé vážne futbalové kroky robil v Bohemians Praha, v drese tohto klubu aj debutoval v seniorskej kariére. Potom nasledovali jeho hráčske anabázy vo Varnsdorfe, Tepliciach a Českých Budějoviciach. Sezónu 2013–2014 strávil opätovne v Bohemians Praha, kde odohral 11 zápasov a zaznamenal v nich 1 gól. Rok 2015 mal poznačený pôsobeniami v dvoch kluboch. Jar strávil v druholigovom Kolíne, na jeseň bol stabilným hráčom Baníka Ostrava, za ktorý odohral 14 ligových zápasov. Baníku sa však na jeseň nedarilo, získal do tabuľky len 4 body a jednou nohou je už vypadávajúcim tímom z českej ligy. Uplynulý víkend prehral tento tím v Edene na ihrisku Slavie Praha 1:3 - pritom v zime tím Baníkov prebral český trénerský odborník Vlastimil Petržela, ktorý si meno urobil pôsobením v ruskom veľkoklube Zenite Petrohrad.


Václav s mužstvom absolvoval už sobotňajší zápas s FK Senica, ktorý strávil pripravený na lavičke náhradníkov. V Podbrezovej bude nosiť dres s číslom 21.