Sobota 06. august 2016, Trenčín
Fortuna liga, 04. kolo

AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová 0 : 1 (0 : 0)
Gól: 56. Viazanko

ŽK: Janga, Baéz - Peševski, Vajda, Kuzma, Podio
Diváci: 1839
Rozhodca: Adam Somoláni – Tomáš Mókoš, Peter Kováč

Z úvodu sa zdalo, že Podbrezová bude hrať vyrovnanú partiu, ale Trenčín sa rýchlo dostal do stretnutia a začal určovať tempo hry. Počas celých deväťdesiatich minút si vytváral veľké šance. Tú prvú spálili domáci už v dvanástej minúte, pretože obranca Turňa predviedol zákrok ako z učebnice, keďže odkopol loptu z bránkovej čiary. O chvíľu zakončoval z hranice bieleho bodu samotný Jančo, bránu prestrelil. Veľké problémy robil najmä aktívny krídelník Kalu, ktorý dokonca získal penaltu. Tú však Janga strelou do stredu zahodil, keďže Kuciak famózne reflexívne zasiahol a vyrazil loptu na brvno. V závere polčasu však mohli udrieť hostia, Kuzmov tečovaný priamy kop skončil nad. Druhý polčas začal ešte vo väčšom tempe a diváci sledovali rovnaký obrázok. V obrovskej šancia Trenčína bol Prekop, no Kuciak opäť fantasticky zasiahol. Prišli tak chvíle Miroslava Viazanka. Najprv jeho samostatný nájazd skončil na Chovanovi, ale o pá minút neskôr už skóroval. Osamotený v šestnástky dostal presný center a strelou k žrdi sa nemohol pomýliť (0:1). Následne prišlo na rad niekoľko striedaní a hra sa už toľko neniesla pred bránou Kuciaka, keďže Podbrezová dokázala často hru upokojiť. Navyše mohla vedenie aj zvýšiť, pretože Podio vypálil ako z dela len centimetre vedľa Chovanej svätyne. V 90. minúte mohlo byť vyrovnané, lenže opäť neskutočne zakročil Kuciak na bránkovej čiare a dorážka do prázdnej brány skončila na brvne, Podbrezová ale odolala a odváža si tri nesmierne dôležité a tvrdo vybojované body.


AS Trenčín: 
Chovan – Šulek (46. Ket), Kleščík, Rafael, Holúbek – Baéz – Kalu (69. Diks), Jančo, Lawrence, Bala – Janga (46. Prekop)

ŽP Šport: 
Kuciak – Magda (59. Šafranko), Krivák, Kostelný, Turňa – Vajda, Podio – Viazanko, Kuzma (59. Kochan), Peševski (82. Breznaník) – Bernadina

Martin Ševela, tréner Trenčína: "Šťastena sa od nás odvrátila. Do pätnástej minúty sme mali tri veľké šance, potom prišla neúspešná jedenástka. Ak by sme dali do polčasu tri góly, po prestávke by sme si zápas užívali. Mrzí ma, že sme neboli už štvrtý zápas za sebou efektívni. Pri konci sa nám ešte podarilo nastreliť konštrukciu brány. Musíme si nakloniť šťastenu na našu stranu a najmä byť opäť efektívni."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej:
 "Náš zámer vstúpiť aktívne do zápasu nám vyšiel. Čo ma viac mrzelo bolo, že po dvadsiatich minútach sme zbytočne znervózneli a pustili Trenčín k tradičnej hre. Mali sme aj šťastie, pri jedenástke sme prežili klinickú smrť a aktívnou hrou sme dokázali domácim znepríjemňovať rozohrávku. Sme radi, že nám jedna situácia vyšla a dokázali sme s určitým šťastím získať tri body. Hráči si zaslúžia pochváliť za snahu pretaviť výkon do bodového konca."