Ked už, tak aspoň poriadne...

V zápase s ViOn-om Zlaté Moravce v sobotu v Brezne sme opäť prehrali. Štvrtýkrát po sebe. Vari jediným pozitívom je, že po víkende sme si definitívne uchovali miestenku aj pre budúci ročník Fortuna ligy. Tých horších vecí je po sobote viac. Napríklad, že fanúšikovia Podbrezovej opäť videli chudokrvný, nezáživný výkon svojich hráčov.

Nikto nič navyše...

Pred zápasom sme sa nachádzali na desiatom mieste tabuľky Fortuna ligy, o bod pred Zlatými Moravcami. Boli sme miernym favoritom duelu, našou prioritou bolo aj prvýkrát v sezóne streliť súperovi gól. V základných zostavách na zápas boli potom menšie prekvapenia. Podbrezová vyrukovala do boja s Martinom Šlapákom na krídle, bez Ivana Minčiča, s kapitánom Pablom Podiom. Hosťujúci ViOn bol posilnený o navrátilcoch do zostavy Pavlendu s Pintérom, no prekvapujúco nehralo ich ofenzívne eso Martin Juhar. V útoku ho nahradil Peter Mazan. Pohľad na súpisky bol zaujímavý. Aspoň ten.

Stretnutie potom prinieslo len veľmi málo futbalovej kvality. V istých fázach zápasu ich bolo minimum. V úvode sa síce tribúny zamiesili po Tipuričovej slabej malej domov a Vaščákovej šanci, Kováč vtedy ale pozbieral svoje skúsenosti a nasledovala dosť nudná fáza hry. S nepresnosťami, s minimom striel. Hostia hrali pozorne, my zas dosť šablónovito, bez prekvapenia. S náznakmi šancí, ktoré však boli nepresnými strelami. Bolo toho dosť málo na ihrisku, síce aspoň nadlho nerozhodný stav držal v napätí.

Ten neplatil po naplnení hodiny zápasu. ViOn dal gól. Z ničoho. Po jeho rohu nedôsledné odvrátenie lopty, sekunda a pol hluchých a v tom Pintérov náprah ľavačkou, zapichujúci sa prudko a presne k Balážovej žrdi. Prvá strela na našu bránu a rovno gól. Snahu o vyrovnanie potom nebolo možné hráčom uprieť, ale, ale... Nedostali sme sa vôbec do tlaku, nejakého laufu, nebol hmatateľný obrat, ako v poslednom domácom zápase. Naopak, Chorvát Armando Mance dostal desať minút pred koncom priestor na strelu, ostal sám, pozrel sa a namieril. Pozíciu si pripravil, mal čas a nie prudko namieril presne k žrdi. Brankárovi Balážovi lopta pohladila rukavice. Bod so zápasu s ViOn-om nemáme aj preto, pretože nik z hráčov neurobil nič navyše.

Hodnotenie zápasu asistentom trénera Marekom Bažíkom si môžete pozrieť vo videorozhovore:


Relácia Kopačky s Marekom Bažíkom: https://youtu.be/5Qij4otsPAU

Ak nechcete zmeškať ďalšie relácie o našom klube a hráčoch, staňte sa našim odberateľom na YouTube.

Miroslav Čief
VIDEO: TV Hronka