Sobota 29. marec 2014, Prešov
II. liga, 24. kolo

1.FC Tatran Prešov - ŽP Šport Podbrezová 0 : 1 (0 : 1)
Góly : 7´ Vaščák

Rozhodovali : Kružliak - Somoláni, Bodnár
Divákov : 1304.

Domáci boli od úvodu aktívni, mali loptu viac na svojich kopačkách. V 2. minúte Talian vyrazil nepríjemný center hostí. Domáci sa tlačili dopredu, ale v 7. minúte udrelo na druhej strane. Prvú strelu po centri Snitku a teči Ležaića vyrazil Talian pred seba a Vaščák dokopol loptu do odkrytej brány – 0:1. Ďalšou strelou preveril prešovského gólmana Snitka. V 15. minúte pekne zakombinovali Prešovčania. Hruška posunul hlavou Katonovi, ktorého strela minula ľavú žrď Hanákovej brány. Krátko nato nedal po vyšachovaní obrany Podbrezovej z dvoch metrov opäť ten istý hráč. Do tretice to skúšal Katona v 24. minúte, avšak loptu chytil do náruče Hanák. V 30. minúte vyrážal Kochanovu delovku Talian, no pískal sa ofsajd. V samom závere polčasu zobral na seba zodpovednosť muž stretnutia Katona, obišiel, čo mu stálo v ceste, no jeho gólová strela bola tečovaná a skočila tesne vedľa brány. Pred úvodným hvizdom 2. polčasu vykázal hlavný rozhodca za urážky trénera Jozefa Kostelníka na tribúnu. V 51. minúte odzbrojila Podbrezová obranu domácich a prudkú strelu Talian znovu vyrážal. V 73. minúte bezpečne skrotil strelu domácich Hanák. O minútu neskôr napálil odrazenú loptu z voleja Leško, no opäť mimo brány. Domáci tlačili, kombinovali, Podbrezová sa dlho nedostala na dostrel brány. Stalo sa tak v 85. minúte. Gerec v rýchlom brejku narazil na obetavý obranný zákrok domácich.



Tatran Prešov :
Talian - Jacko, Papaj, Petráš, Belejík, Leško, Zbiňovský, Lipták, Katona, Hruška, Hatok

ŽP Šport :
Hanák - Snitka, Kupčík, Minčič, Greško - Pančík M., Podio, Kochan (73´ Kožička), Pančík J. (50´ Harvilko) - Ležaić, Vaščák (57´ Gerec)

Hlasy trénerov :

J. Kentoš (Podbrezová): "Čo sa týka prvého polčasu, mali sme doňho veľmi dobrý vstup. Súpera sme začali vysoko napádať a podarilo sa nám aj streliť gól. To nám veľmi, veľmi pomohlo. Súperovi trvalo dlhšie, kým sa dostal do zápasu. Postupom času si vypracoval hernú prevahu aj nejaké gólové príležitosti, ktoré sme ustáli. To bolo pre nás veľmi dôležité. V druhom polčase sme vytvorili súperovi blok a chceli sme ho aktívne napádať, aby nemal kľudnú rozohrávku. Pretože Prešov je veľmi silný v kombinačnej hre a vedeli sme, že ten terén – aj keď zhora vyzerá veľmi dobre – je hrboľatý a lopta skáče. A že hráčom Tatrana bude trvať kombinácia dlhšie. Chceli sme im to znepríjemniť aj svojou aktívnou pressingovou obranou. Myslím si, že sa nám to sčasti darilo. Často krát museli nakopávať dlhé lopty a nemajú také typy hráčov, ktoré by dokázali tie súboje ustáť. Myslím, že i keď mali hernú prevahu aj v druhom polčase, do nejakej vážnejšej gólovej príležitosti sme ich nepustili. Zápas sme zvládli víťazne a ja som tomu rád. Urobili sme dôležitý krok k postupu, ale v hre je ešte stále dosť bodov."

J. Kostelník (Prešov): "My sme dostali v úvode zápasu z môjho pohľadu lacný gól. Keď chceme hrať proti takému súperovi, nemalo by sa to stávať. Potom sme odohrali dobrý zápas. V prvom polčase sme pritlačili súpera k jeho bráne, vytvorili sme si tam myslím 3 – 4 stopercentné príležitosti. Dnes nám v zakončení chýbalo trošku šťastia. V druhom polčase sme pokračovali v aktivite, pritlačili sme súpera pred šestnástku, ale do nejakých vyložených šťastí sme sa nedostali. Bolo to prehustené a ku koncu zápasu nám už aj chýbali sily, aby sme ešte viac vystupňovali tlak. Ja ale musím za dnešný výkon svojim chlapcom poďakovať, som na nich hrdý. Ideme ďalej, budeme ďalej pracovať a pokračovať v našej hre. Súperovi gratulujem k víťazstvu."