Máme po ďalšom prípravnom zápase, v ktorom sme si zmerali sily s ambicióznym českým tímom FK Jablonec. Družstvo vedené našim bývalým trénerom Zdenkom Frťalom ukázalo v zápase svoju kvalitu a dokázalo zvíťaziť v pomere 2:0. V našom drese nastúpili od začiatku aj mladíci Magda či Lipčák, v bráne dostal príležitosť Lukáč, ktorý ukázal v zápase veľa dobrých zákrokov a zaujal trénerov svojim výkonom. Pre všetkých hráčov však bol tento zápas výbornou konfrontáciou, nakoľko v drese Jablonca nastúpili hráči medzinárodného kalibru s reprezentačnými skúsenosťami ako Hübschman (bývalý hráč Šachtaru Doneck) alebo Jiráček, ktorý si urobil meno v dresoch VfL Wolfsburg a Hamburger SV. O pocity zo zápasu sa s nami podelil hrotový útočník Andrej Rendla, ktorý odohral 62 minút a bohužiaľ sa gólovo nepresadil. „Bol to zatiaľ najkvalitnejší súper, s ktorým sme sa stretli počas prípravného obdobia. Hneď od úvodu nás hráči Jablonca zaskočili svojim pohybom v strede poľa a dostali sa do zápasu. Určite to bol hrateľný súper, ale podali sme zlý výkon a nenadviazali na predchádzajúce zápasy.“

Pre Andreja je to prvá letná príprava v železiarenskom drese a z jeho hlasu cítiť spokojnosť. Napriek tomu, že v príprave zatiaľ gólovo mlčí, svojimi výkonmi a nasadením dokazuje svoj nesporný talent, ktorý po zraneniach rozvíja práve v našom drese. To, že sa Andrej dostáva do pohody a užíva si futbal potvrdzuje aj pri hodnotení prípravy. „Ja osobne som s prípravou maximálne spokojný! Je to moja prvá kompletná príprava po neviem koľkých rokoch, čo si užívam. Zdravie zatiaľ drží, takže som rád. Veľký význam v tomto období má aj herné sústredenie, na ktorom trávime spolu veľa času, ešte lepšie sa spoznávame a utužujeme kolektív. Pre tím je to veľké plus, ktoré sa potom určite odzrkadlí aj na ihrisku lepšou spoluprácou a kolektívnymi výkonmi“, dodáva Andy s odhodlaním v hlase.




Počas letnej prestávky hráči využili na načerpanie nových síl rôzne formy odpočinku. Niektorí vyrazili za teplom do prímorských krajín, iní využili na rekreáciu slovenské hory či prírodu, ale nikto z nich nemohol zaháľať a musel aktívne plniť zadané tréningové plány. Andrej využil letnú prestávku na veľmi milú udalosť a 11. júna 2016 uzavrel manželstvo so svojou dlhoročnou priateľkou Kristínou. Aj tento moment pridáva na pohode, ktorá momentálne srší z nášho útočníka. „Moju ženu som požiadal o ruku, keď bola naša dcérka na ceste. Svadba nebola presne do roka a do dňa, keďže sme si dali spoločne načas. Dcérka bude mať rok aj 4 mesiace a spolu s manželkou sú mojou veľkou oporou a vždy mi silno držia palce. Svadobný deň sme si užili, spečatili sme našu lásku a na ihrisku uvidím, či svadba bude mať vplyv aj na moje výkony“, uzatvára s úsmevom na tvári túto veľmi príjemnú správu Andrej.

Prvé kolo Fortuna ligy sa nezadržateľne blíži a ostávajú už len nie celé dva týždne do úvodného výkopu zápasu so Spartakom Trnava. Našim chlapcom ostáva už len posledný prípravný zápas, ktorý bude generálkou pred spomínaným prvým ligovým stretnutím. Z kabíny je cítiť veľké odhodlanie, ktoré podporuje aj Andy: „myslím, že sa už všetci tešíme na ligu. Tvrdo makáme a trénujeme, aby sme pokračovali vo výkonoch z jarnej časti. Máme ťažký žreb v prvých kolách a bude veľmi dôležité, aby sme sa chytili hneď od začiatku ligy.“ Pred nami je posledné prípravné stretnutie, kde si svoje sily zmeriame s aktuálnym víťazom českého pohára, tímom FK Mladá Boleslav. Opäť proti nám nastúpi družstvo nabité veľmi kvalitnými hráčmi, kde našu obranu preveria hráči ako Baroš, Magera či Chramosta. Výkop zápasu je naplánovaný na utorok 5.7.2016 o 17:30 a pred chlapcami je veľká výzva. Prvým, pre všetkých hráčov určite aj najväčším, motívom je boj o posledné voľné miesta v základnej zostave na prvé kolo Fortuna ligy proti Spartaku Trnava, ktorú už určite nosí v hlave tréner Marek Fabuľa. Ďalším impulzom, ktorý bude poháňať hráčov je chuť po víťazstve, ktoré nám aj napriek výborným výkonom v príprave stále chýba. Verme, že práve Mladá Boleslav si odnesie našu silu a gólovo sa podarí presadiť aj Andrejovi Rendlovi, ktorý si prenesie svoju pohodu aj do zakončenia a rozvlní sieť za súperovým brankárom.