Nedeľa 27. máj 2012, Liptovský Mikuláš

II. LIGA, 33. kolo

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - FO ŽP Šport Podbrezová 1:2 (0:0)

Góly: 90.+ N. Angelovič - 64. Ľ. Rusnák, 78. Čekovský

bez ŽK, rozhodovali: Korista - D. Hrčka, Jankovič, 210 divákov

Tatran Liptovský Mikuláš: Ďurčo – Janec, Paděra, Popik (75. Angelovič), Horváth (67. Herčut), Rezer, Kubus, Líšivka, Moravčík, Balluch, Šlosár.

ŽP Šport Podbrezová: Palider – Betka, Minčič, Rusnák (83. Podio), Gemzický, Sedliak (78. Havrilko), Kožička, Tubonemi (73. Pančík), Čekovský, Snitka, Trnovec.

Začiatok zápasu nebol nijako zaujímavý pre oko diváka, hostia sa snažili držať loptu na svojich kopačkách, čo zapríčinilo neaktívny vývoj zápasu. Akú takú vážnejšiu šancu mali hostia v 13. minúte, keď sa bol Čekovského centri musel naťahovať Ďurčo. O necelých dvanásť minút pohrozili Podbrezovčania opäť, center Kozičku nepremenil v 16-tke Rusnák. Do polčasu sa nepodarilo ani jednému tímu nijak presadiť, aj vďaka tomu sa odchádzalo do šatní za stavu 0:0.

Gólové štatistiky sa nemenili ani po 49. minúte, keď Gemzický z prvej poslal loptu na Ďurčovú bočnú sieť brány. Prvá vážnejšia šanca Liptákov prišla až v 52. minúte, Šlosár sa dostal do 16-tky, kde sa mu podarilo iba opečiatkovať chrbát obrancu. Prvý gól zazrela hŕstka divákov až v 64. minúte, keď sa po Kozičkovom centri presadil v 16-tke hlavou Rusnák. O päť minút mohol vyrovnať Kubus, ktorému sa nepodarilo pretlačiť prihrávku od striedajúceho Herčuta. V poslednej štvrtine hry sa šance striedali na oboch stranách, nechýbalo tomu veľa ani v 75. minúte, keď v samostatnom nájazde hostí nás podržal dobre chytajúci Ďurčo. O dve minúty už vyťahoval náš brankár loptu zo siete po presnom zásahu Čekovského. Už keď sa fanúšikovia pomaly brali domov, k lopte sa dostal Angelovič, ktorý polo-strelou prekvapil brankára hostí.

Jaroslav Kentoš (Tréner ŽP Šport Podbrezová): „V tomto zápase sme dali príležitosť hráčom zo širšieho kádra, pretože nedostávali v tejto sezóne veľa priestoru. Myslím si, že v tomto zápase sme boli herne lepší, vytvorili sme si dostatok gólových príležitostí a zaslúžene sme vyhrali.“

Peter Kurek (Tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš): „Hostia boli určite lepší, čo ma mrzí, sú góly po stratách lopty v útočnom priestore súpera. Chlapcov môžem pochváliť, nastúpili sme v oklieštenej zostave, vypadli nám ďalší hráči pre tresty. Mladí hráči, ktorí nastúpili preukázali určitý potenciál, majú perspektívu, ale musia na sebe ešte určite popracovať“.