V sobotu 9.marca 2016 s úvodným výkopom o 17:00 h odohráme majstrovský zápas na neutrálnej pôde v Senici proti MFK Skalica. Úspech v tomto stretnutí proti poslednému celku Fortuna ligy je náročným a dôležitým krokom k potvrdeniu troch bodov z domácej pôdy proti Michalovciam a výraznejšiemu sa odpútaniu od dna tabuľky.

Predstavujeme súpera – MFK Skalica

Aktuálne v sezóne

Nováčik tohto ročníka Fortuna ligy bojuje o zotrvanie v súťaži a po 25. kolách je na poslednej priečke so ziskom 15 bodov. Mužstvo sa po príchode trénera Štefana Horného mobilizovalo a hlavne v zimnej prestávke prešlo rozsiahlou prestavbou kádra. Hlavnými posilami sa stali Juraj Piroška a Pavol Masaryk, ktorý sa už dokázal aj strelecky presadiť a určite predstavuje hrozbu pre každú obranu v lige. Na brankárskom poste posilnil družstvo Martin Krnáč, ktorý prišiel z bratislavského Slovanu spolu s obrancami Timotejom Záhumenským a Dávidom Hudákom. Defenzívu vystužil aj skúsený Martin Dobrotka a zaujímavým menom je aj nigérijský stredopoliar Ikenna Paul Hillary.

Do jarnej časti hráči Skalice vstúpili výhrou 1:0 proti Žiline a zdalo sa, že mužstvo tento výsledok nakopne do tvrdého boja o záchranu. Následne však prišla séria troch prehier proti Dunajskej Streda, Trenčínu a Ružomberku, ktorá opäť Skaličanom zatlačila na dno ligovej tabuľky. Posledné dva zápasy proti tabuľkovým susedom z Michaloviec a Senice skončili deľbou bodov a tieto výsledky držia Skalicu v hre o záchranu s 4-bodovým odstupom na predposledné Michalovce.






Posledný ligový zápas Skalice

Skalica v poslednom ligovom zápase remizovala v záhoráckom derby s FK Senica 2:2. Pred početnou diváckou kulisou s 2425 fanúšikmi sa zrodila po zaujímavom priebehu plnom zvratom remíza 2:2. Po bezgólovom prvom polčase sa v druhej časti hry ujali vedenia domáci Seničania gólom kapitána Pavlíka po štandardnej situácií. Už o tri minúty bolo vyrovnané, keď sa po odrazenej lopte z rohového kopu dostal k strele Vaško a vyrovnal. Hráči Skalice sa v 84. minúte po dlhom autovom vhadzovaní Hillaryho a gólovej hlavičke Jakubeka dokonca dostali do vedenia a keď sa už zdalo, že si pripíšu dôležité tri body v závere stretnutia pre domácich zachránil aspoň bod Pillár. Zostava MFK Skalica: Krnáč – Záhumenský, Dobrotka, Majerník, Hlavatovič – Vaško, Hlinka (81. Hillary), Šebesta, Neoveský, Mazan (64. Ulrich) – Masaryk (81. Jakubek).

Vzájomný ligový zápas so Skalicou

V prvom vzájomnom zápase na ihrisku v Senici sa zrodila bezgólová remíza, keď naše gólové šance nepremenil náš už bývalý hráč Melunović a za domácich v najväčšej šanci zlyhal Gašparík. Domáci zápas sme proti tomuto súperovi odohrali vo vynovenej Zelpo Aréne a vyhrali 3:0. Úvodnú šancu však mali hostia, keď Lietavu vychytal v 100% šanci Kuciak a tento moment sa ukázal ako zlomový. Najskôr v 12. minúte sa presadil v pokutovom území Rendla a o tri minúty zvýšil náš náskok Kochan. Od tohto momentu hráči kontrolovali priebeh hry, nepúšťali Skaličanov do vyložených šancí a naopak hrozili po rýchlych protiútokoch. Jeden z nich dotiahol v 74. minúte do gólovej radosti Pančík a stanovil konečné skóre na 3:0.

V sobotu nás čaká náročný duel, ktorý nás môže výrazne priblížiť k vytúženému cieľu a do pokojných vôd Fortuna ligovej tabuľky. Na dočasnom domovskom štadióne Skaličanov v Senici predpokladáme od úvodného hvizdu tlak domácich, ktorým v tomto zápase ide o veľmi dôležité body, ktoré ich naďalej udržia v napínavom boji o záchranu vo Fortuna lige. Veríme, že tréneri a aj hráči sú na tento tlak a náročnosť duelu skvele pripravení a odhodlaní potvrdiť stúpajúcu formu v jarnej časti sezóny a potešiť fanúšikov peknou hrou i ziskom nesmierne dôležitých troch bodov.

Patrik Müller



Rozhodcovia zápasu:
Rozhodca : Mário Vlk
Asistent 1 : Ondrej Brendza
Asistent 2 : Kamil Horváth

Vzájomné zápasy :

Forma MFK Skalica (posedných 5 zápasov) :