Príprava nášho družstva je v plnom prúde a do tréningového procesu je už zapojených 23 hráčov s výnimkou zranených hráčov (Kochan, Breznaník). Novými tvárami v kabíne, ktorých skúša trénerský tím na čele s Marekom Fabuľom sú: Ďanovský, Memić, Bernardina a Szczepaniak. Ďalší z novicov, Branislav Gamboš, už ukončil pôsobenie v našom klube pre zranenie a po dohovore s vedením sa ukončila jeho skúška. Práve nových hráčov Vám predstavíme v krátkych medailónikoch.




Radoslav Ďanovský je 21-ročný hrotový útočník, ktorý pôsobí v drese lídra tretej ligy MŠK Fomat Martin. V aktuálnej sezóne odohral 33 zápasov a strelil úctyhodných 36 gólov, čo ho jednoznačne pasuje do role najlepšieho strelca súťaže. Vzrastom menší futbalista vyniká výborným výberom miesta v pokutovom území, pohybom a svojou univerzálnosťou, ktorú prejavuje na každom ofenzívnom poste. V zimnom prípravnom období bol skúšaný aj českým prvoligistom Slovanom Liberec, ktorý je našim súperom v rámci letného sústredenia. Verme, že sa Radovi podarí presadiť aj v tomto stretnutí a ukáže trénerom svoj strelecký potenciál, ktorý ho vystrelí až do Fortuna ligy.





Haris Memić bol naposledy hráčom FK Dukla Banská Bystrica, v ktorej drese odohral po zimnom príchode v jarnej časti 9 zápasov. Haris je 21-ročným holandským futbalistom hrajúci na poste ľavého stredného obrancu s výbornými fyzickými parametrami (190 cm), ktorého ho predurčujú k sile v osobných i hlavičkových súbojoch. V mládežníckych kategóriách pôsobil v holandskom tíme De Graafschap, skade následne v 19 rokoch prestúpil do FC Oss. Do Dukly prestúpil vo februári tohto roku po polročnom pôsobení v tretej holandskej lige a svojimi jarnými výkonmi zaujal našich trénerov, ktorí sa ho rozhodli vyskúšať ako alternatívu na ľavú stranu obrannej formácie.




Endy Opoku Bernadina je 21-ročným hráčom, ktorý má holandské občianstvo a naposledy pôsobil v Dukle Banská Bystrica. V drese Dukly odohral v jarnej časti 10 zápasov a z pozície hrotového útočníka strelil sedem gólov. 183 centimetrov vysoký hráč futbalovo vyrastal v mládežníckych výberoch PSV Eindhoven a do mužského futbalu vstúpil v drese RKC Waalwijk, kde odohral 16 zápasov v druhej najvyššej holandskej súťaži a strelil jeden gól. Rovnako ako Memić pred príchodom do Dukly pôsobil polrok v holandskej tretej lige v tíme RKVV Deso. Endy je dobre stavaný hrotový útočník, ktorý má vyrovnanú hru oboma nohami i dobrú hru hlavu a mal by zvýšiť konkurenciu na hrote nášho útoku.






Peter Szczepaniak je odchovancom nášho klubu, v ktorom prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami a po dovŕšení dorasteneckého veku sa nedokázal ihneď presadiť do A-družstva. Tento 24-ročný futbalista pôsobil na hosťovaniach v nižších súťažiach, v ktorých futbalovo povyrástol a v tejto sezóne sa vrátil do projektu nášho juniorského tímu. V jarnej časti odohral 11 zápasov a strelil 4 góly, pričom na ihrisku vynikal hlavne svojou rýchlosťou a individuálnou technikou. Peter hrá na poste krajného stredového hráča a jeho zapojenie do prípravy nášho áčka je odmenou za pôsobenie v drese juniorky a šancou natrvalo sa presadiť do ligového kádra.