V sobotňajšom meraní síl 5. kola Fortuna ligy sa predstavíme v Zlatých Moravciach. Na trávniku ViOn- u sa naše mužstvo pokúsi naťiahnuť bodovú sériu v zápasoch ŽP Šport Podbrezová na číslo tri a tým pádom aj o posun v tabuľke. Chlapci trénera Zdenka Frťalu sa na zápas výdatne naladili utorkovou kanonádou v 2. kole Slovnaft Cupu, na ihrisku FK Šenkvice zaznamenali 12 gólov.

Predstavujeme súpera - FC ViOn Zlaté Moravce


Aktuálne v sezóne

Hlboký kádrový prievan - tak možno charakterizovať leto v kuchyni ViOn -u. Na lavičke mužstva skončil Branislav Mráz, slovinský manažer Dušan Durič na jeho miesto angažoval Macedónca žijúceho v Slovinsku Milka Gjurovského. Káder opustili viacerí futbalisti na čele s Pavlendom, Mazanom, Mikiničom, Chrenom, Juharom, či našim hráčom Júliusom Szökem.

Do mužstva naopak prišla takmer dvadsiatka futbalistov. Väčšinou zahraniční futbalisti, prevažne z Balkánu. Slovenskú enklávu vo ViOn - e tvoria brankár Pavol Kováč, hráči v poli Michal Pintér, Peter Orávik, Boris Turčák a trojica hráčov, ktorá prišla z FK Dukla Banská Bystrica - Jozef Rejdovian, Patrik Klačan a Šimon Kupec. V poslednom období doťahoval manažment klubu vlečúci sa administratívny problém, a to zaregistrovanie štvoricu hráčov z Al Ahly Bengházi De Souza, Majkič, Tawamba a Perišič. V Líbyi sa pre občiansku vojnu nehrá najvyššia súťaž.

Takto poskladané mužstvo má smelé plány. Už v úvodnch kolách naznačilo, že pre súperov bude veľkou neznámou a tým možno nebezpečné. V prvom kole ViOn- podľahol Slovanu 1:2. Hostí potiahli gólovo Priskin so Salátom, domáci sa predviedli sympaticky, no zahodili viaceré vyložené šance na gól. Následne ViOn prehral v Žiline, pričom inkasoval päťku, ale mal veľmi svetlé herné pasáže. Tam utrpel stratu v podobe zranenia brankára Pavla Kováča, ktorý si poranil ruku po súboji s Jakubom Paurom. V 3. kole Moravce statočne vzdorovali na svojom trávniku majstrovskému Trenčínu, v závere o troch bodoch pre AS rozhodol parádnou strelou do horného rohu bránky Marka Raniloviča Dávid Guba. V minulom kole ViOn prehral v Michalovciach. Aktuálne je v tabuľke Fortuna ligy bez bodového zápisu.

Posledné zápasy ViOn - u Zlaté Moravce

Pred týždňom ViOn prehral v Michalovciach 1:2. Vedenia v zápase sa ujali hráči MFK Zemplín po vynikajúcej strele Stanislava Danka, na ktorú nemal Marko Ranilovič nárok. Zlaté Moravce vyrovnali priebežný stav pred polčasovým odchodom do kabín, keď sa po centri z ľavej strany zblízka presadil Armando Mance. V druhom polčase najprv hostia utrpeli stratu v podobe vylúčenia chorvátskeho stredopoliara Dejana Školnika, po ktorom prišiel zakrátko rozhodujpci gól duelu, ktorý strelil domáci Martin Regáli. V závere bol ešte vylúčený Stefan Milojevič na strane ViOn- u.

V stredu odohrali Zlaté Moravce zápas Slovnaft Cupu s mužstvom Most pri Bratislave. Vyhrali ho dva- jedna po góloch Toniho Tipuriča a Petra Orávika. Hrali v tejto zostave: Ranilovič - De Souza, Tipurič, Pintér - Orávik, Majkič, Školnik, Perišič - Cebara, Ploj, Bamba Farras.





Minulosezónne vzájomné zápasy so Zlatými Moravcami

V tom prvom sa v Podbrezovej zrodila bezgólová remíza 0:0. Zápas zásadne ovplyvnilo vylúčenie hosťujúceho stopéra Milana Mujkoša krátko pred polčasovou prestávkou. V následnom hernom dianí sme potom nedokázali prekonať vynikajúceho brankára Pavla Kováča a utrpeli sme stratu dvoch bodov.

Druhý vzájomný duel sme odohrali v poslednom kole jesennej časti a prehrali sme ho po góle Karola Pavelku zhruba 20 minút pred koncom hry. V poslednom meraní síl sme v Brezne prehrali 0:2. Za hostí sa pred uplynutím hodiny hry presadil Michal Pintér, ktorý odrazenú loptu na rohu šestnástky prudko ľavačkou poslal za chrbát Juraja Baláža. Druhý gól vsietil Armando Mance,ktorý mal čas pred našim pokutovým územím na pripravenie si strely a poslal loptu do ľavého kúta Balážovej siete.

Kde je súper nebezpečný

Zlaté Moravce sú po štyroch kolách bez bodu. Na svojom domácom trávniku potrápili Slovan aj Trenčín, už by radi zabodovali. V kádri majú viacero balkánskych hráčov, ktorí pôjdu srdnato za svojim cieľom.

V predchádzajúcich dvoch ligových zápasoch sme bodovali - proti Michalovciam sme vyhrali vďaka silnej efektivite, ktorá nás síce mierne opustila minulý piatok v súboji so Skalicou, tam sme však zahrali dobre v defenzíve a vydolovali bod za bezgólovú remízu. Na to treba nadviazať a taktiež veriť, že sme si nejaké góly z utorkovej kanonády v Slovnaft Cupe odložili aj na sobotu. V hľadisku podporia naše mužstvo aj členovia fanklubu, Držme teda chlapcom trénera Zdenka Frťalu na ihrisku ViOn- u Zlaté Moravce palce a verme v pozitívny výsledok pre ŽP Šport Podbrezová.

Miroslav Čief