Mužstvo z Podbrezovej bol až do sobotňajšieho ligového zápasu v Rimavskej Sobote v dlhšom výsledkovom kŕči. Dovtedy posledné víťazstvo zaznamenali jeho hráči ešte v 10. kole proti Liptovskému Mikulášu (3:0) na domácej pôde, keď sa krátko predtým zranil kapitán Jozef Hanák a do bránky sa postavila brankárska dvojka Patrik Gábriš.

Po výhre rozdielom triedy nad Liptovským Mikulášom však nasledovalo šesť nešťastných duelov, z ktorých Gábriš odchytal dve. Päť remíz a jedna prehra zosadili Podbrezovú z trónu tabuľky 2. ligy. Ambiciózny klub sa však v poslednom zápase 17. kola konečne opäť radoval z víťazstva. Útočník Tubonemi sa dostal na čelo tabuľky strelcov a mužstvo sa o skóre opäť vyšvihlo na prvú priečku. „Po víťazstve je nálada v tíme omnoho lepšia, než po predchádzajúcich šiestich stretnutiach. Teraz nás čakajú ešte dva ťažké jesenné zápasy, ktoré rovnako musíme zvládnuť,“ povedal Gábriš na margo najbližších duelov Podbrezovej, v ktorým budú ich súpermi Michalovce a Dubnica.

S tromi tohtosezónnymi štartami v 2. lige v jeho podaní nie je úplne spokojný, hoci hneď v premiére vychytal čisté konto. „Môj výkon nebol taký, ako som dúfal. Proti Šali a Liptovskému Mikulášu to bolo celkom dobré, ale v Bardejove som ‚pustil‘ naozaj hlúpy gól v poslednej minúte, ktorý nás stál tri body,“ sypal si s odstupom času popol na hlavu Gábriš. Nehodlala mladá brankárska dvojka napriek tomu zabojovať o trvalý post tímovej jednotky? „To nie, Hanák je veľmi skúsený gólman a ja som ho len zaskočil počas zranenia,“ strúhal komplimenty na svojho skúsenejšieho kolegu Gábriš, ktorý priznal, že z Podbrezovej by nechcel odísť ani na hosťovanie. „Chcel by som tu ostať. Mám sa tu dobre, sú tu kvalitné tréningy a od Hanáka sa ešte mám čo učiť.“

Napriek tomu, že v klube zastáva iba post brankárskej dvojky, dostal sa skoro do slovenskej reprezentácie. Tréner „dvadsaťjednotky“ Ivan Galád ho totiž nominoval ako prvého náhradníka na brankársky post v priateľskom zápase proti Rusom, ktorý mladíci odohrajú v stredu večer v Španielsku. Na poslednú chvíľu sa miesto v nominácii ušlo jeho spoluhráčovi, stredopoliarovi Matejovi Kochanovi, ktorý nahradí zraneného Košičana Bukatu. Gábriš bude nadiaľku fandiť nielen klubovému spoluhráčovi, ale aj tým reprezentačným. „Určite si to pozriem na internete. Dúfam, že to naši zvládnu a vyhráme aspoň 1:0,“ tipuje mladý brankár.

Autor: ÚLK | Zdroj: Michal Šášky