V sobotu na Kopaniciach proti Spartaku Myjava

Séria zápasov na súperových ihriskách pokračuje. Po prehre v Žiline a veľmi dôležitej výhre v Trnave nastúpime v sobotu 22. októbra 2016 o 17:00 proti „menšiemu“ slovenskému Spartaku – Myjava. Zverenci trénera Fabuľu pôjdu v sobotu opäť do priameho súboja o druhé miesto, ktoré držia s dvojbodovým náskokom pred prenasledovateľom z Myjavy. Myjavčania si po vlaňajšom výbornom a historickom treťom mieste v konečnej tabuľke Fortuna ligy naďalej udržujú dobrú výkonnosť, ktorá ich vyšvihla na dostrel najlepších družstiev v najvyššej súťaži. Spartak na rozdiel od „Železiarov“ posledné dve stretnutia odohral na domácom ihrisku a v oboch zápasoch zdolal svojich súperov rovnakým gólovým rozdielom 2:0. Sobotný duel ukáže silu domácich, pretože vyhrať tri zápasy na domácom ihrisku v rade nie je jednoduchá úloha. K sťaženiu tejto úlohy sa isto pridajú aj naši hráči, ktorých výhra v Trnave správne nabudila a opäť vrátila na vlnu dobrých výsledkov. V ten všetci veríme aj v sobotu, kedy na Kopaniciach diváci uvidia priamy súboj o druhú priečku vo Fortuna lige medzi Spartakom Myjava a ŽP Šport Podbrezová.


Predstavujeme súpera – Spartak Myjava

Aktuálne v sezóne

Pre Spartak Myjava začala aktuálna sezóna o čo si skôr stretnutiami v Európskej lige UEFA, v ktorých Myjavčania nevyspeli na rakúsku Admiru a z európskych súťaží sa porúčala už v prvom predkole. Úvod nového ročníka Fortuna ligy bol pre Myjavu poznačený aj Európskym šampionátom žien do 19 rokov, pre ktorý museli Spartakovci odohrať prvé tri kola na ihriskách súperov, čo ovplyvnilo aj náš prvý vzájomný duel, ktorý sa mal pôvodne odohrať na Kopaniciach. Napriek tomu Myjavčania v prvých troch kolách na súperovej pôde získala sedem bodov, čo ihneď katapultovalo zverencov trénera Radványiho na čelo tabuľky. Dobrý vstup do ročníka sa odzrkadlil na sebavedomí hráčov a po 12. kolách je Spartak Myjava stále v popredí Fortuna ligy so ziskom 23 bodov za sedem víťazstiev a dve remízy.


Letná zmena na trénerskom poste, kde sa kormidla ujal bývalý tréner Dunajskej Stredy Mikuláš Radványi, neznamenala pre Myjavu ústup zo získaných pozícii vo vlaňajšom ročníku. Napriek odchodom skúsených hráčov Daniela, Chovanca, či Škutku sa v Myjave vybudoval konkurencieschopný hráčsky káder. Do základnej zostavy sa ihneď po príchode zaradil dôrazný český obranca Petr Pavlík a skúsený stredopoliar Vladimír Kukoľ, naposledy pôsobiaci v českej Vysočine Jihlava. Už v priebehu jesennej časti pribudli do kádra aj ďalšie zaujímavé mená. Najväčším úlovkom sa stal reprezentant Slovenska do 21 rokov Tomáš Brigant, ktorý do Myjavy prišiel na ročné hosťovanie z českej Zbrojovky Brno. Do ofenzívy Spartaku pribudli po prvých kolách nového ročníka aj náš bývalý útočník Roman Sabler prichádzajúci na hosťovanie z Dunajskej Stredy ako aj Štefan Holiš z Nemšovej.

Spartak Myjava sa po 12 zápasoch Fortuna ligy nachádza na treťom mieste tabuľky Fortuna ligy a vo svojich radoch má tretieho najlepšieho strelca v ligovom pelotóne. 27-ročný útočník Ľuboš Kolár strelil v doterajšom priebehu súťaže 6 gólov a v mesiaci september sa stal Hráčom mesiaca podľa oficiálnej internetovej stránky Fortuna ligy.






Posledný ligový zápas Myjavy

Spartak Myjava – ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:0. Stretnutie 12. kola Fortuna ligy začalo svižne a boli to hostia, ktorí pohrozili hlavičkou Kapora po rohovom kope. Domáci Myjavčania využili v 16. minúte obrovskú chybu ViOn-u, keď slabú „malú domov“ vystihol Kolár, obišiel hosťujúceho brankára Kováča a prihral pred prázdnu bránu Kukoľovi, ktorý nemal problém skórovať 1:0. Po úvodnom góle Myjavčanom narástli krídla a naďalej boli aktívnejším družstvom. Už o pár minút neskôr hlavičkoval veľmi nebezpečne Kolár, ale jeho pokus tesne minul brvno hosťujúcej brány. Ďalší nebezpečný pokus vyslal v drese domácich Brigant, ale jeho krížna strela letela mimo troch žrdí. Viac šancí v prvom polčase diváci na Kopaniciach nevideli a tak prvý polčas skončil najtesnejším víťazstvom domácich. Vstup do druhého dejstva mali opäť lepší domáci, keď v 55. minúte vnikol do pokutového územia Kukoľ a bol faulovaný. Nariadený pokutový kop s istotu premenil Machovec a zvýšil vedenie Myjavčanov na 2:0. O desať minút mohol znížiť za hostí Kapor, ale jeho prudkú hlavičku zastavil pred bránkovou čiarou obetavo jeden z obrancov Myjavy. Do konca stretnutia už ani jeden z tímov nedokázal dostať loptu do siete a domáci zaslúžene zvíťazili 2:0. Zostava Spartak Myjava: Hruška - Čögley, Machovec, Ostojič, Pavlík, Beňo – Marček, Bílovský (84. Duga), Kóňa – Brigant (64. Sládek), Kolár (47. Holiš), Kukoľ.

Pred zápasom s Myjavou

Náš prvý vzájomný duel v tejto sezóne skončil bezgólovou remízou, ktorá sa zrodila v druhom kole v našej domácej Zelpo aréne. Zápas priniesol množstvo šancí na našej strane, ktoré pozorná obrana Myjavčanov na čele s brankárom Hruškom dokázala odvrátiť. Najväčšiu príležitosť si vypracovali „Železiari“ v druhom dejstve, keď hlavička Kuzmu sa odrazila od jednej žrde do druhej a odtiaľ späť do ihriska. Keďže sa neujala ani táto šanca, v zápase dobrej úrovne si družstvá body podelili.

Spartak Myjava odohrala v stredu zápas 5. kola Slovnaft Cup-u na pôde MFK Skalica. Práve Skaličania vyradili v predchádzajúcom kole zverencov trénera Mareka Fabuľu a rovnaký počin dokázali aj proti Myjavčanom. Skalica po góle Milunoviča zvíťazila opäť najtesnejším rozdielom 1:0 a vyradila ďalšieho zástupcu Fortuna ligy. Tréner Radványi nemohol v pohárom stretnutí využiť dvojicu zranených opôr Kolára s Pekárom a ich štart je otázny aj v sobotnom zápase. Náročný anglický týždeň ukončia Myjavčania práve v sobotu proti našim hráčom, čo môže byť menšou výhodou pre hráčov pod vedením trénera Fabuľu, ktorí využili priestor bez pohárového zápasu na dôkladnú prípravu. Myjava pod vedením trénera Radványiho nastupuje v stabilnom zložení s viacerými skúsenými hráčmi. V bráne dostáva príležitosť stále len 22- ročný brankár Matúš Hruška, ktorý vekovo patrí do reprezentácie do 21 rokov a stabilnou výkonnosťou sa zaradil medzi najlepších brankárov v najvyššej súťaži. Obranná štvorica je vedená skúsenými Pavlíkom a Ostojičom, ktorých z krajov dopĺňajú ofenzívne ladený Machovec s Beňom. Silnou devízou Myjavčanov je stred poľa pod taktovkou Tomáša Kóňu. Stredopoliar s obrovskými skúsenosťami a neuveriteľným prehľadom v hre patrí stále k najlepším hráčom na svojom poste vo Fortuna lige. Výbornou posilou sa stal aj ďalší mládežnícky reprezentant Tomáš Brigant hrajúci na kraji stredovej formácie a trápiaci obrany súperov svojou dravosťou i rýchlosťou. Ofenzívnu silu dopĺňajú Vladimír Kukoľ, Peter Sládek, momentálne zranený Štefan Pekár či najlepší strelec a aktuálny hráč mesiaca september Ľuboš Kolár.

Výpočet ofenzívnych hráčov Myjavy je neuveriteľne široký. Pred nepriepustnou obranou „Železiarou“ čele s brankárom Kuciakom je teda obrovská výzva. Práve takéto zápasy sú motiváciou pre trénerov i hráčov a je isté, že tréner Fabuľa dokonale pripraví hráčov na sobotný duel o druhé miesto v tabuľke Fortuna ligy. Po treste za žlté karty môžu tréneri počítať s defenzívnym stredopoliarom Patrikom Vajdom. Rovnako sa po chorobe vracia k tréningovej záťaži aj exreprezentant Michal Breznaník, čo je pozitívnou správou pred ďalším kolom najvyššej súťaži. Diváci na Kopaniciach môžu očakávať jeden z najzaujímavejších zápasov v rámci 13. kola Fortuna ligy. Na strane domácich sa očakáva tretia domáca výhra v rade, ktorou by sa zverenci trénera Radványiho vyšvihli na druhé miesto v tabuľke. Na opačnej strane barikády sú nabudení „Železiari“ po víťazstve v Trnave a s cieľom zvládnuť ďalší zápas na súperových ihriskách a „skrotiť“ nebezpečnú ofenzívu Myjavčanov. Verme, že tréner Marek Fabuľa dokonale pripraví hráčov na ďalší priamy súboj o druhú priečku v tabuľke a tú budú naďalej okupovať hráči Podbrezovej aj po sobote!

Patrik Müller


Rozhodcovia zápasu:
Rozhodca : Jozef Pavlík
Asistent 1 : František Ferenc
Asistent 2 : Martin Špivák



Vzájomné zápasy :




Forma Spartak Myjava :