V poslednom 33. kole Fortuna ligy sa predstavíme netradične v Senci, proti vicemajstrovskému ŠK Slovan Bratislava. Zápas s úvodným výkopom v piatok 20.5. 2016 o 20:30 bude pre nás tak trochu za odmenu - môžeme si ho užiť, dobrým výsledkom len potvrdiť našu úspešnú jar. Obom mužstvám už nejde prakticky o nič. Slovan nastúpi už s istým 2. miestom bez Muchu, Salátu, Zreľáka, Milinkoviča a zraneného Vitteka. To naše mužstvo dozaista bude chcieť potešiť fanklub FO ŽP Šport Podbrezová, ktorý autobusom vycestuje na zápas.

Predstavujeme súpera - ŠK Slovan Bratislava

Aktuálne v sezóne

ŠK Slovan Bratislava vstupoval do aktuálnej sezóny ako 3. mužstvo minulého ročníka. V klube z nášho hlavného mesta pritom majú vždy len tie najvyššie ambície. Slovan sa ich hotoval potvrdiť, ale ani táto sezóna nepriniesla Belasým titulový vavrín. Mužstvo najprv viedol Dušan Tittel, po jeho odchode ho prevzal Cyperčan Nikodimos Papavasiliou. To pookrialo, zlepšilo sa, hlavne v defenzíve, dlhodobo brázdilo Fortuna ligu s dobrou organizáciou hry, prioritne v obrannej fáze prevedenia - lež sa nevyhlo v súťaži preň osudových výsledkových zaváhaní.


Po jeseni zimoval ŠK Slovan po jeseni na 2. mieste tabuľky. Jeho ambíciou bolo na jar dobehnúť a v cieľovej rovine súťaže predstihnúť vedúci AS Trenčín. Bolo to tak, síce v klube vyhláseniami sňali z hráčov tlak. V transferovom období prišli do kabíny zaujímavé futbalové mená. Na pravú stranu obrany Grék Vasileios Pliatsikas, do centrálnej zóny stredu poľa holandský dispečer Joeri De Kamps, z Ajaxu Kapské Mesto podpísal prestupové lístky Granwald Scott. Z konkurenčnej Žiliny prišiel mladík Adrián Kopičár a do bránky do role dvojky Karel Hrubeš. Naopak, z klubu odišlo množstvo hráčov - Lester Peltier, Nicolas Gorosito, Martin Dobrotka, Erik Čikoš, Samuel Štefánik, či Martin Krnáč.


Jar začal Slovan v impozantnom štýle. Vyhral v Trenčíne 0:2 a zamotal situáciu na čele tabuľky Fortuna ligy. Potom však prišli bolestné zakopnutia, ktoré mužstvo stáli titul. Myslíme bezgólovú remízu v Zlatých Moravciach, či domácu prehru s Myjavou. Beztak však tím trénera Nikodimosa Papavasiliua načrtol potenciál. Treba s ním rátať. Síce titul nezíska, utŕžil vysokú prehru doma s Trenčínom, a AS prehral vo finále Slovnaft Cupu v Trnave, kde ešte krátko pred koncom vyhrával... Ale so Slovanom treba počítať, má tie najvyššie ambície a to je dobré pre celý slovenský futbal. Aktuálne už nemôže vylepšiť ani zhoršiť svoju 2. priečku v priebežnej tabuľke súťaže.


Posledný ligový zápas Slovana

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:1. Slovan mal dominantný vstup do stretnutia. Hral aktívne, konštruktívne, s chuťou a už v 3. min skóroval útočník Tamás Priskin. Tribúny domácich trochu zamĺkli, Michalovce bojovali o definitívu zachránenia sa a keby Skaličan Piroska nedal v závere súbežne hraného súboja z priameho kopu proti DAC Dunajská Streda gól, už ju mohli mať v suchu. V 36. min vyrovnal za MFK Zemplín Dominik Kunca. Slovan nastúpil v značne obmenenej zostave. Zostava ŠK Slovan: Greif - Kotula, Simovič, Sekulič, Podaný - Scott, Joeri De Kamps - Crnkič, Savičevič, Kubík - Priskin.









Vzájomné ligové zápasy so Slovanom

Prvý sme v Bratislave prehrali 3:1. Neskutočne smolne. Slovan bol v úvode o čosi aktívnejší, ešte pred uplynutím polhodiny hry strelil gól presnou strelou spoza šestnástky Argentínčan Mauro Gonzales. Náš tím odpovedal podobnou mincou - po dlhočiznom nákope Bernarda Frizoniho sa presadil hlavičkou stopér Kupčík. V druhom polčase však prišli dve zaváhania brankára Baláža, za ktoré si zahrýzal do jazyka určite aj sám - presadili sa po nich Vittek a Priskin. Tam vtedy sme zakopli, opäť, demonštrovali našu situáciu, vypíjali kalich horkosti do dna.


V odvetnom zápase na jar v Zelpo aréne sme prehrali 0:1. Zápasu nenapomohol terén, pomerne skoro sme inkasovali gól, už v 7.min od Františka Kubíka. Zľava bol vhodený aut, Podaný centroval do malého vápna a osamotený Kubík pred Kuciakom nezaváhal. Bol to náš jediný inkasovaný gól z hry na domácom ihrisku na jar. A vtedy to bola jediná priama strela na bránu v zápase... Mali sme v závere stretnutia optický tlak, nespočetné množstvo štandardných situácii, ale nemierili sme presne.


Kde je súper nebezpečný

Slovan má nespornú kvalitu. Nech nastúpi v akomkoľvek hráčskom zložení, vždy je výzvou. A výstrahou. Dnes večer v Senci nastúpi bez reprezentantov SR, ktorých do predbežnej nominácie pred EURO konajúceho sa vo Francúzsku nominoval tréner Ján Kozák - Ján Mucha, Kornel Saláta a Adam Zreľák majú voľno. Marko Milinkovič bol preradený do B- tímu a podľa mediálnych informácii v klube končí, zranenie kolena v najnevhodnejšej chvíli vyautovalo aj kanoniera Róberta Vitteka. V akej zostave Slovan nastúpi by nerozlúštil ani Nostradamus, Slovan poskytne zápasový priestor talentovaným hráčom a členom širšieho kádra mužstva.


V Michalovciach chytal mladík Dominik Greif. Mládežnícky reprezentant, obletelo internet, aký dal gól v jednom zápase, v nadstavenom čase, pätičkou proti Rusku a vyrovnával na 1:1. V obrane budú zmeny, nehrá Saláta, teda určite. Vôbec sa nedá predpovedať, kto tam bude, kto dostane voľno. V stredovej formácii je tu šanca pre Crnkiča, Savičeviča, možno debut zažije talentovaný Kopičár. V útoku bude formu pred EUROM naberať pre časom rozsiahle zranený maďarský reprezentant Tamás Priskin. Hlboko kvalitne nadpriemerný hráč na Fortuna ligu. Slovan sa dnes bude chcieť rozlúčiť so sezónou víťazstvom. Musíme byť pripravení. Veríme, že dostúpime krok úrovni zápasu a potešíme náš fanklub v hľadisku.

Miroslav Čief

Rozhodcovia zápasu:
Rozhodca : Mário Vlk
Asistent 1 : Ondrej Brendza
Asistent 2 : Tomáš Vorel


Vzájomné zápasy :



Forma ŠK Slovan Bratislava (posedných 5 zápasov) :