Sobota 07. marec 2015, štadión D. Streda
Fortuna liga, 21. kolo

FK DAC Dunajská Streda - ŽP Šport Podbrezová 1:0 (0:0)
Goly : 89´ Michalík


Druhý zápas v jarnej časti zavial našich chlapcov na Žitný ostrov, kde ich čakal náročný duel na horúcej pôde Dunajskej Stredy. Vstup do zápasu vyšiel o niečo lepšie domácim, ale do prvej vážnej šance sa dostal už v štvrtej minúte Vaščák, ktorý ale centrovanú loptu z pravej strany poslal nad bránu. V 32.minúte mal na nohe úvodný gól Dávid Škutka, keď dostal presný center z ľavej strany, dostal sa do zakončenia, ale jeho pokus trafil len žrď brány Polačeka. Už o minútu na to však mohol padnúť gól aj na druhej strane a to keď si Sesar zasekávačkou spravil streleckú pozíciu, ale jeho pokus obrana Podbrezovej zrazila na rohový kop. V 35.minúte sa dostal do šance aj tretí útočník v základnej zostave, Peter Nworah, jeho strelu ale Polaček vyrazil na roh. Ihneď po zmene strán sa do šance dostal Sarr a len o milimetre minul bránu. Veľká šanca pre domácich prišla aj v 55.minúte, kedy najprv Szarka minul loptu na hranici päťky, ale Ljubičič už taký nešikovný nebol, lenže minul priestor troch žrdí. Dunajská Streda kontrolovala druhý polčas a Podbrezová mala šťastie aj pri strele Sesara, ktorá Hanákovi vypadla, našťastie pre hostí do priestoru, kde nečíhal hráč DAC-u. Domáci o svojom najtesnejšom triumfe rozhodli v predposlednej minúte riadneho hracieho času, kedy sa k hlavičke po rohovom kope dostal stopér Michalík a strelil jediný gól zápasu. Vaščák však mohol bod pre Podbrezovú udržať, no to by musel v stopercentnú šancu z deväťdesiatej minúty premeniť, jeho hlavičku však Polaček zneškodnil.

Rozhodovali : Hrčka – Slyško, Borsányi
ŽK : 24´ Štepanovský – 8´ Hovančík, 37´ Vaščák, 66´ Migaľa
Divákov: 3211.

DAC : Poláček- Ljubicić, Šnirc, Michalík, Ujlaky (70´ Brašeň), Krišto (46´ Krišto), Kwin Kwin, Turňa, Sesar (82´ Ľupták), Štepanovský, Szarka

ŽP Šport : Hanák- Migaľa, Minčič, Kupčík, Greško- Podio, Kochan, Hovančík –Vaščák- Nworah (68´ Šlapák), Škutka


Tomislav Marič, tréner DAC-u: "Veľmi ťažko sme sa dostávali do zápasu, spravili sme veľa chýb, hrali sme veľmi nervózne. V niektorých situáciách nás podržal brankár Polaček. Druhý polčas bol iný, mužstvo ukázalo, že má silu. Mali sme tri šance, ale nepremenili sme ich. Ku koncu sme víťazstvo vydreli."

Branislav Benko, tréner Podbrezovej: "Chcel by som zagratulovať domácim k víťazstvu, výkon korunovali gólom z 89. minúty. V prvom polčase sme mali dve čisté šance, nastrelili sme aj žrď. Keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať. Chcem pochváliť divácku kulisu a celé prostredie, aké panovalo v Dunajskej Strede."