Sobota 03. október 2015, štadión Žilina
Fortuna liga, 12. kolo

MŠK Žilina - ŽP Šport Podbrezová 1 : 3 (1 : 0)
Góly : 15´ Škriniar (11 m) - 67´ Kapor, 71´ a 77´ Gal Andrezly

Rozhodovali: Horváth – Tomčík, Roszbeck
ŽK: Vavro, Paur – Migaľ, Gal Andrezly, Vaščák, Kuciak
Divákov:  2218.

Zápas na pôde druhého celku tabuľky nasvedčoval k ťažkému duelu a to sa začalo napĺňať už po štvrťhodine hry, kedy išli domáci „Šošoni“ do vedenia. Po ruke Migaľu v šestnástke premenil penaltu obranca Milan Škriniar (1:0). Už v 20.minúte však mohlo byť vyrovnané, pretože po autovom vhadzovaní Podia sa ocitol sám pred Volešákom Vaščák, no jeho lob skončil na brvne. Vavro hlavičkoval o pár minút neskôr tesne vedľa žrde brány Kuciaka, ktorý sa po dvoch zápasov vrátil do základnej zostavy a Viazanko pálil tesne vedľa. Čerstvá posila Podbrezovej bola aj v ďalšej akcii, jeho pas na Vajdu bol len o milimetre nepresný, inak by bývalý hráč Banskej Bystrice s najväčšou pravdepodobnosťou skóroval. Záver polčasu však mohol patriť domácim, no vo svojich šanciach neuspel Bénes a v ešte väčšej ani William. Ten sa otočil v šestnástke, lenže strelou nechal reflexívnym zákrokom vyniknúť Kuciaka. Druhý polčas sa rozbiehal pomaly, až prišiel gól Podbrezovej. Po chybe v defenzíve domáceho tímu prišla po štandardke hlavička Kapora a vyrovnávajúci presný zásah bol na svete (1:1). Neprešlo ani päť minút a po ďalšom zaváhaní Žiliny a výbornej práci Viazanka trafil presne v šestnástke Gal Andrezly (1:2), ktorý o šesť minút na to pridal aj svoj druhý gól v zápase, keď opäť cez Mabouku prekonal brankára Volešáka a Podbrezová tak dokonale šokovala silnú Žilinu (1:3). Záver priniesol ešte jednu zaujímavú šancu Andrezlyho, ako aj tie od „Šošonov,“ no skóre sa už do záverečného hvizdu nezmenilo a tak si Podbrezová konečne pripísala na svoje konto tri body, len druhýkrát v sezóne.

 
Žilina:
Volešák - Paur, Vavro, Škriniar, Mazáň, Špalek (58´ Mabouka, 77´ Hlohovský), Káčer (69. Haskič), Pečovský, Bénes, Mihálik, William

ŽP Šport:
Kuciak - Viazanko (81. Pančík), Gal Andrezly (90+1. Mehanović), Migaľa, Vaščák (87. Sabler), Vajda, Kochan, Kupčík, Andrič, Podio, Kapor


Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Dnes to bol deň blbec, prehru beriem na seba. Neurobil som správne rozhodnutia, ani v základnej zostave, ani pri striedaniach, ktoré nepomohli mužstvu. Súperovi gratulujem, pre nás všetkých je to obrovské poučenie."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Som šťastný a veľmi rád, že sme vyhrali v prostredí, odkiaľ sa body nenosia a kde sa nevyhráva. Chlapcov chválim za kolektívny a disciplinovaný výkon, ktorý si užili. Pre nás sú to nie zlaté, ale diamantové body a máme z nich obrovskú radosť. Je to znamenie pre kabínu, že sme sa vydali správnym smerom a že poctivá robota prináša ovocie."