Ani dlhá cesta na východ republiky nezastavila výkony Podbrezovej, ktorá o svojom ďalšom víťazstve rozhodla už v prvom polčase. Druhýkrát v sezóne do hry kvôli kartám nezasiahol kapitán Jaroslav Kostelný, ale výborne ho nahradil v základnej zostave Ľuboš Kupčík. Kapitánsku pásku si nasadil Michal Breznanik a práve on bol jedným z hlavných strojcov úspechu „Železiarov“.

Pred 1652 divákmi, vrátane vernej skupiny z podbrezovského fanklubu, sa ako prvý už v úvode presadil slovenský reprezentant do 21 rokov Pavol Šafranko. Dlhý aut Lazara Djordjeviča našiel na hranici päťky holandského legionára Endyho Opoku Bernadinu, ktorý rýchlo sklepol loptu pred seba, kde stál nepokrytý spomínaný mladík a presnou strelou pod brvno nedal michalovskému brankárovi Kirovi šancu. Nebezpečenstvo číhalo ale aj zo strany domácich. Vo výbornej forme chytajúci Martin Kuciak sa musel prvýkrát predviesť v devätnástej minúte. Kuzma stratil loptu pred pokutovým územím, čo využil Stanislav Danko, ktorý si vytvoril skvelú streleckú parketu, lenže jeho dobre mierenú strelu do rohu brány skúsený gólman vyrazil. Pár minút na to tak prišla prvá gólová chvíľa dočasného kapitána Michala Breznanika, ktorý sa presadil najprv v 26. minúte. Po chybe v rozohrávke Zemplínčanov, prešla Podbrezová k súperovej šestnástke v troch hráčoch a po prihrávke Šafranka sa skúsený záložník trafil z mierneho uhlu krížnou strelou po zemi okolo padajúceho Kiru k vzdialenejšej žrdi. Aby toho nebolo málo, rodák z Revúcej chvíľu na to vystrelil podobne a znova uspel. Kamil Kuzma ho našiel dlhým pasom zo stredu poľa, Breznanik si následne naviezol loptu do podobnej pozície ako pri prvom góle a o niečo razantnejším zakončením svoj úvodný presný zásah napodobnil. Z poslednej akcie úvodného dejstva mohlo prísť k zníženiu, lenže Kuciak skvele predvídal a Mensahov pokus o prehodenie vynikajúco vytlačil mimo priestoru troch žrdí.


V druhom polčase si bohužiaľ čisté konto udržať nedokázal. Podbrezová si priebeh hry kontrolovala, a preto sa do vyložených šancí nehrnula. Veľký pozor si musela dávať na zadné vrátka, nakoľko domáci cítili šancu niečo so stretnutím spraviť. Z niekoľkých zaujímavých možností sa nakoniec ujala iba strela Dominika Kuncu. Bývalý útočník „Železiarov“ sa v 69. minúte ocitol na hranici šestnástky v podstate osamotený a po prihrávke sa trafil do odkrytej časti brány pri pravej Kuciakovej žrdi. Bol to iba ôsmy inkasovaný gól v tejto sezóne a navyše jediný od domácich, takže na zdramatizovanie nestačil. Michalovce si povestný tlak v závere vypracovať nedokázali, nakoľko Podbrezovčania zužitkovali svoje skúsenosti a dobre držali loptu v dostatočnej vzdialenosti od svojej vlastnej brány.

Aj po šestnástom kole tak platí, že Podbrezová si drží druhú priečku i dva body pred tretím Slovanom Bratislava. Na vedúcu Žilinu naďalej strácame sedem bodov. Jubilejná desiata výhra prišla na ihrisku súpera, takže v najbližšom stretnutí v Zelpo Aréne by bolo načať druhú desiatku víťazstiev. V ceste stojí FK Senica.

Matej Kubove