Streda 02. marec 2016, City aréna Trnava
Fortuna liga, 21. kolo

FC Spartak Trnava - ŽP Šport Podbrezová 0 : 0


ŽK: 76. Rendla, 82. Kochan - 64. Halilovič, 90. Godál
Diváci: 4401
Rozhodovali:  Smolák – Hrčka, Jenčura

Historicky prvý zápas Podbrezovej v novej City aréne začal pre hostí, ktorí nastúpili s odhodlaním a entuziazmom dobre a už v druhej šanci sa tlačil do zakončenia po rohu na prvej žrdi Kostelný, priestor troch žrdí netrafil, čo sa následne na druhej strane technickým pokusom spoza šestnástky nepodarilo ani Ježovi. 17.minúta priniesla veľkú šancu, pretože oblúčik za obranu defenzíva Trnavy nezastavila a na chvíľu v domnienke, že nabiehajúci Peševski je v ofsajde prestala hrať, čo ale pravda nebola a Macedónčan sa dostal pred Kamenárom k lopte, brankára prehodil, avšak minul bránu. 24.minúta mohla znamenať gól v bráne Kuciaka, keď sa spoza šestnástky do lopty oprel Kadlec a Depetris ranu pred malým vápnom tečoval, tesne mimo cieľ. V 31.minúte Sabler navážal loptu do šestnástky a aj keď na jej hranici mohol prihrávať Podiovi, ktorý mal lepšiu pozíciu, zobral to na seba a tesne minul. K zaujímavému zakončeniu sa dostal aj Šafranko a to v 35.minúte, mieril z uhlu do bočnej siete. Druhé dejstvo začalo strelou Sablera tesne spoza šestnástky trochu vedľa a na ďalšiu šancu sme museli čakať až do záveru duelu. Aj keď to bola pravdepodobne Trnava, kto držal loptu častejšie, Podbrezová sa dostávala do veľmi nebezpečných protiútokov. Po šanci Mikoviča, ktorého vychytal Kuciak prišla strela Rendlu z otočky tesne vedľa, následne nepresná hlavička Tambeho, ale čo udialo potom... Rendla bol pri dlhej lopte rýchlejšie, ako Kamenár, poslal ju povedľa, no jej cestu do brány zhatil Nikolič, ktorý aj na zemi a to ležiac nepustil do siete dorážku Šafranka. 90.minúta priniesla nebezpečnú krížnu strelu Mikoviča, ktorú Kuciak poslal tesne pred seba, avšak na druhý pokus loptu skrotil.

FC Spartak:
Kamenár – Kadlec (38. Nikolič), Horník, Tóth, Godál – Greššák (46. Mihálik), Baéz – Halilovič (70 Tambe), Jež, Mikovič - Depetris 

ŽP Šport:
Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djordjevič – Ježdík, Vajda – Peševski (79. Kochan), Podio, Šafranko (90. Duda) – Sabler (58. Rendla)

Ivan Hucko, tréner Trnavy: "Zápas nám vôbec nevyšiel, nevedeli sme sa dostať do kombinácie, sklamal ma hlavne stred poľa. Miestami to vyzeralo, akoby sa hráči iba dnes spolu zišli. Takto si to naozaj nepredstavujeme, takto to v ďalších zápasoch nesmie vyzerať."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Sme veľmi spokojní, po dobrom taktickom výkone sme získali cenný bod. Škoda šance Peševského v prvom polčase, zápas mohol vyzerať inak. V prvom polčase sme museli byť veľmi pozorní, pretože domáci hrozili, hlavne po príchode druhého útočníka. Nebolo to také ľahké. Obe mužstvá mali niekoľko šancí, no gól v zápase nepadol."