Spartak Trnava si odviezol zo zápasu na Horehroní cenný bod. Vybojoval si ho za remízu na ihrisku v Podbrezovej. V rušnom zápase v prvom polčase dominoval a strelil aj gól Erikom Jendriškom. V druhom polčase ale inkasoval vyrovnávajúci gól. Bod na svojom konte musel prijať.

Siluety v základných zostavách

V nedeľu sme boli svedkami opätovného prekvapenia v našej základnej zostave. Ako pred každým zápasom. Trénerský tím tentoraz posunul Michala Pančíka na post ľavého obrancu, do bránky išiel Juraj Baláž. Zásadná zmena. Možno povedať, že vo všetkých ligových stretnutiach sa tréneri do zostavy trafili.

Zámena Baláža za Maťašovského bola impulzom. Oživením pre mužstvo. Demonštrovala, aké vratké je miesto na ihrisku pre každého. Andrej Maťašovský naskočil do ligového kolotoča a do podbrezovského dresu impozantne. Stal sa oporou. Nehovorilo sa o ničom inom, iba o jeho čistých kontách na našom trávniku. Až prišiel zápas s Trenčínom a dva góly už v siedmej minúte v jeho sieti. Následne potom tri góly v derby Banskej Bystrici - a v bránke Baláž. V Maťašovského prípade to ale nie je o strate dôvery v neho. Mužstvo len potrebovalo impulz. Niečo zmeniť. S Duklou to bolo s celou defenzívou v istých fázach zápasu katastrofálne. Bolo treba reagovať. A momentálne akosi nie je na krajoch našej obrany koho veľmi vymieňať.

Trénera Jaroslav Kentoš by v prvom polčase najradšej vykročil o tri kroky, do ihriska, zo svojej technickej zóny a sebavedomejšie by spracovával odrazené lopty svojho mužstva!

Druhopolčasová zmena

Toľko z prvého polčasu, v ktorom bola Trnava futbalovejšia. Sebavedomejšia. Hrala účelne a s dobrou taktikou. Behavo. Našim hráčom čosi chýbalo, neboli takí dôslední v kombináciách. Nehrali ešte ten svoj typický futbal. V druhom polčase ale už áno.

Mužstvo sa nepoložilo po góle z prvého polčasu, ktorý dal Erik Jendrišek. Aj toto je pridaná hodnota nášho pobytu v ligových vodách, že Horehronie videlo na vlastné oči slovenského reprezentanta, hráča, ktorý hral v nemeckej Bundeslige. Toho Erika Jendriška, toho chalana, ktorý hviezdil pred pred ôsmymi rokmi v Ružomberku v majstrovskej sezóne MFK. Hral fantasticky. Žofčák so Saparom ho prihrávkovo obsluhovali a on sa gólovo presadzoval. Rozprávkový chlapec. Potom ale prišiel jeho útlm - v Hannoveri, Schalke, Kaiserslauterne... Nenaplnil svoj potenciál - čo sa to s tým chlapcom porobilo?

Tému potenciálu a progresu sme nastolili zámerne. Pretože proti Trnave to tiež neboli výkony od niektorých našich hráčov, s ktorými by bola absolútna spokojnosť. Hlavne v provom polčase. V druhom to bolo o poznanie lepšie. Viac sme behali, presnejšie kombinovali a emóciou navodili zvrat.

Prišiel po góle Blažeja Vaščáka.




Ešte predtým čarovali brankári. Juraj Baláž vychytal Jendriška, na druhej strane sa nielen po zakončení Juraja Pančíka predviedol fantastický Dobrivoj Rusov.

Myslíme si, že s konečnou remízou sú zmierené oba tábory. Je spravodlivá. Musíme sa však zlepšiť. Blíži sa koniec jesennej časti a hráme ešte ťažké zápasy, najbližšie už zajtra v Žiline, ktorá hrá pod Dubňom fantastický, moderný a variabilný futbal. Prejdeme ostrou skúškou. Nehovoriac, že posledné tri zápasy sme len remizovali a v tabuľke, ktorá je v strede nahustená, sme na siedmom mieste. Bolo by nedobré, keby sme si záver jesene pokazili a zimovali na, povedzme to takto, že "zlom" mieste ligovej tabuľky.

Preto treba pridať. A pridať by mali aj niektorí hráči. Blíži sa totižto prestupový termín, aj v našom mužstve budú zmeny. Mali by zurvalejšie zabojovať o svoje miesto na ihrisku a v kabíne. Aj to je poznatok zo zápasu so Spartakom Trnava, ktorého sme po tom, čo sme vyhrali na jeho ihrisku, obrali o body aj na Horehroní.

Miroslav Čief
FOTO: Iveta Kardhordová