Sobota 21. apríl 2012, Podbrezová - štadión Kolkáreň

II. LIGA muži, 26. kolo

ŽP Šport Podbrezová - MFK Dolný Kubín 0 : 1 (0 : 1)

Góly : 8´ Jurky

ŽK : 12´ Tubonemi, 81´ Minčič, 83´ Kochan - 69´ Dolinajec, 70´ Čarnota, 79´ Gejdoš

Rozhodovali : Mojsej - Weiss, Lieskovský

Divákov : 710.




MFK Dolný Kubín :

Trabalík – Čarnota, Jurky, Šivčevič, Stupak – Podolský, Kliment, Jurky, Jašica ( 61. Šalipur), Dolinajec – Ujčík ( 67. Gejdoš, 86. Sani)

Na rozmočenom a rozbahnenom teréne sa domáce družstvo od začiatku snažilo diktovať tempo zápasu. No paradoxne, boli to hostia, ktorí sa v 7.min. po prvom rohovom kope ujali vedenia, keď Jurky prekonal brankára Hanáka. Domáci sa snažili odpovedať v 16. min. Tubonemim, ale jeho strela tesne minula Trabalíkovu bránu. V 18. a 28. min. sa opäť vyznamenal Trabalík, keď si poradil so strelami Pančíka a Harvilka. Do druhého polčasu nastúpili domáci s ofenzívnejším rozostavením a od začiatku sa snažili o obrat v zápase. No súper s výhodou nekvalitného terénu a hlbokou defenzívou založenou na odkopávaní lopty úspešne odolával. Domáci sa napriek tomu nevzdávali a vytvorili si množstvo šancí. Najväčšiu nepremenil Tubonemi, ktorý v 55.min. po Harvilkovom centri prekopol prázdnu bránu. V 58. min. Pančík strelou z uhla neprekonal Trabalíka. V 60. min. hlavička Minčiča len tesne minula bránu. V 63. min. Čarnota vyhlavičkoval loptu z prázdnej brány. V 77. min. prenikol po pravej strane Pančík, ale jeho strela minula bránu. V 82. Min. pohrozili prvý krát v druhom polčase aj hostia, keď sa po nedorozumení obrany dostal k odrazenej lopte Dolinajec, ale jeho strela skončila na brvne. V závere zápasu ešte zaujali strely Snitku a Kochana, ktoré však neskončili gólom a tak hráči Podbrezovej aj napriek enormnému tlaku a neustálemu dobíjaniu súperovej brány aj po tretí krát prehrali s Dolným Kubínom 0-1.

Hlasy trénerov:

Hostia: Pavol Bača

Vyšiel nám úvod zápasu, keď sme dali gól po rohovom kope, čo domácich zaskočilo. Súper mal prevahu, vyvíjal na nás tlak, ale našou perfektnou defenzívou sme mu odolali. Najprv musím pochváliť Trabalíka, ktorý vyriešil množstvo rohov a štandardných situácií a nakoniec aj celé družstvo za bojovnosť a oduševnený výkon.

Domáci: Jaroslav Kentoš

Hralo sa na zlom teréne, ktorý vyhovoval súperovi, ktorý sem prišiel brániť. Rýchly gól nás znervóznil, no postupne sme na súpera vytvorili veľký tlak s množstvom šancí, ktoré sme však nedokázali premeniť. Dnes na takomto teréne to nebolo o futbale.