Séria pokračuje ďalej, Podbrezová v tejto sezóne stále nepozná chuť prehry. Platí to aj po deviatom kole, ktoré sa odohralo na západe republiky. Stretnutie s DAC Dunajská Streda sa však nehralo na Žitnom ostrove, ale pre prestavbu štadiónu v náhradnom domove, v NTC Senec. Posledný z dvojice za sebou idúcich zápasov na ihrisku súperov však góly napriek možnostiam jedného, či druhého tímu, nepriniesol. Stretnutie sa hralo v pomerne rýchlom tempe. Akcie sa striedali na oboch koncoch hracej plochy a predvedená hra sa dala považovať za vyrovnanú.

Podbrezovej sa ale na kopačky zo začiatku vniesla nervozita, prihrávky boli často nepresné, čo mohol súper potrestať. Našťastie, tento prvok sa z vytratil tak rýchlo, ako prišiel. V dvadsiatej ôsmej minúte sa dostal do prvej zaujímavej šanci po centri Michala Breznaníka stredný záložník Matej Kochan, ale aj keď bývalý slovenský reprezentant spoluhráča našiel presne, jeho zakončenie vyrazil macedónsky brankár DAC Darko Tofilovski na rohový kop. Odpoveď domáceho mužstva prišla krátko pred zmenou strán. Priamočiaru a rýchlu kontru potiahol Erik Pačinda, ale mladý defenzívny stredopoliar s francúzskym občianstvom Yves Simon Pambou zakončil iba nad bránu Martina Kuciaka, ktorý zasahovať nemusel.


Domáci cítili svoju šancu, pretože okamžite po polčase chceli otvoriť skóre stretnutia. Po strele Szarku do bočnej siete to ale paradoxne mohla byť Podbrezová, komu sa to takmer podarilo. Veľkú šancu si vypracoval hrotový holandský útočník Endy Opoku Bernadina. Jeho strela z hranice šestnástky však priestor troch žrdí tesne minula. Pár minút na to skúšal svoje šťastie po individuálne akcii aj Michal Breznaník, lenže jeho dravý a nebezpečný prienik gólom taktiež neskončil. Hostia sa aj naďalej snažili byť aktívnejším tímom a ako čas plynul, postupne sa tento obraz hry stával realitou. Posledné minúty patrili Podbrezovej a pravdepodobne najväčšej šanci v stretnutí. Brankár Darko Tofilovski sa stal hrdinom fanúšikov nášho súpera, pretože proti Bernadinovi sa naozaj predviedol s vynikajúcom zákrokom, keďže dokázal vyraziť jeho dobrú strelu famóznym zákrokom.

Pred 1236 divákmi síce gól nepadol, ale hlavne podbrezovskí fanúšikovia nemusia smútiť. Aktuálne patrí „Železiarom“ druhé miesto v dvanásťčlennom pelotóne so ziskom devätnástich bodov. To znamená, že na prvú Žilinu strácame tri body a pred dvojicou prenasledovateľov Ružomberok a Myjava máme náskok dvoch bodov. Od začiatku ročníka 2016/17 je Podbrezová jediným tímom, ktorý ešte neokúsil chuť porážky. Ako chutí prehra už vie napríklad i vedúca Žilina, no my stále nie. Podobnú sériu si Podbrezová nepamätá od čias, kedy klub pôsobil v tretej najvyššej súťaži a nie je vylúčené, že bude pokračovať. Aj keď v najbližších kolách prídu naozaj tie najväčšie previerky ako je na tom výber trénera Mareka Fabuľu.

Už o týždeň v sobotu privítame aktuálne tretí tím tabuľky MFK Ružomberok, ktorý si naposledy poradil s ViOn Zlaté Moravce–Vráble 6:1, takže pred priamym súbojom o druhú pozíciu v tabuľke je naladený veľmi dobre. Už teraz Vás všetkých pozývame po dlhej domácej odmlke na tento zápas, ktorý bude súbojom dvoch tímom z čela Fortuna ligy.

Matej Kubove