V zimnej prestávke posilnil káder FO ŽP Šport Podbrezová 22 - ročný obranca Ján Krivák, rodák z Vranova nad Topľou. Pre mnohých fanúšikov nielen na Horehroní, ale aj vo futbalových kruhoch bol neznámou, jeho dovtedajšie kariérne pôsobiská boli v nižších súťažiach na Slovensku, hral za Lipany a Sol, prichádzal k nám z mužstva SV Ferschnitz, hrajúce 7. ligu v Rakúsku. Lenže už v príprave dal o sebe vedieť a potešiteľné sú aj jeho výkony vo Fortuna lige. V našej od základov novej obrane, ktorú sme vyskladali v zime, vyniká pozičnou hrou a konštruktívnou rozohrávkou. Dosiaľ na ihrisku nevynechal ani minútu hracej doby a aj jeho zásluhou je naša obrana na jar výborná, v domácich zápasoch pevná ako železo. S jedným z jarných objavov ligy sme prebrali niekoľko tém.

V utorkovom zápase proti Myjave podalo mužstvo kvalitný výkon a zdolalo silného súpera. Týmto víťazstvom sme si do značnej miery pomohli v záchranárskych bojoch, ktoré vedieme. Akú vážnosť ste pripisovali tomuto stretnutiu v kabíne a čo bol podľa teba rozhodujúci element, že 3 body zostali v Podbrezovej?


"Vážnosť bola vysoká, čakal nás náročný zápas a jeho zvládnutie pre nás znamená dôležitý krok smerom k nášmu snu, k záchrane vo Fortuna lige. Tréner Marek Fabuľa nás na súpera pripravil skvele, mohli ste vidieť na vlastné oči. Myslím, že proti Myjave rozhodli naše premenené šance v druhom polčase, ale aj to, že sme súpera k ničomu vážnejšiemu nepustili."

V Podbrezovej si od zimnej prestávky - spolu s tebou angažoval manažment klubu viacerých obrancov a na jar je v úplne novom zložení. Je však milým prekvapením, ako funguje. Je kompaktná, hlavne na domácom ihrisku dokáže súpera eliminovať. Očakával si, že za taký krátky čas sa môže takto zohrať?


"Priznám sa, že som nemal žiadne očakávania, keďže to aj pre mňa bola nová skúsenosť. Ale samozrejme, že som veril, že to fungovať bude. Dobre sme hrali aj v prípravnom období a darí sa nám aj v lige. Myslím si, že je to o tom, že máme dobrú hru v obrannej fáze, ale do bránenia sa zapájame všetci. Na ihrisku sa snažíme pomáhať si a nevypúšťať žiaden súboj. Vtedy je každé mužstvo silné a súper má problém."







Situácia v dolných poschodiach tabuľky je neustále napätá, boj o záchranu je stále otvorený. Vyzerá to tak, že to bude tuhý boj do posledných kôl. Ako však zatiaľ vnímaš naše doterajšie jarné výsledky a výkony v zápasoch a aké očakávania máš pred našim sobotňajším duelom, ktorý odohráme na trávniku DAC Dunajská Streda?


"Výsledky sú dobré doma v Zelpo aréne, ale osobne ma mrzí náš výkon v Skalici a taktiež zápas v Zlatých Moravciach, kde sme mali vyhrať. Jedno je isté, čakajú nás ťažké zápasy, ale do každého jedného ideme s cieľom vyhrať. V sobotu to tak bude opäť. Proti Dunajskej Strede som ešte nehral, takže tohto súpera veľmi nepoznám. Ale taktika a všetko, čo sa pripraví, je na trénerovi Fabuľovi."

Vie sa o tebe, že si k nám prišiel z mužstva nižšej rakúskej súťaže a futbal si hrával popri zamestnaní. Aký to bol pre teba skok, herný aj fyzický, naskočiť na najvyššiu úroveň a akoby odrazu hrávať profesionálnu súťaž?


"Priznám sa, že som mal na začiatku problém s fyzičkou, ale inak som to zvládol. Fortuna liga je na dobrej úrovni. Premiéru v nej som si odbil proti Senici, už vtedy som pocítil rozdiel oproti súťažiam, v akých som dovtedy hrával, ale zvykám si."

Fanúšikov zaiste zaujíma, ako zatiaľ hodnotíš svoje pôsobenie v našom klube. Ako sa ti pozdávajú podmienky v klube a v civilnom živote?


"Som veľmi spokojný s mojim doterajším angažmánom. Podbrezová je dobre fungujúci klub, takže nemám žiadne starosti. Partia v šatni je skutočne skvelá, s chalanmi si rozumieme. Štadión je pekný, síce trápi ma trávnik, ale už je to oveľa lepšie, ako to bolo na začiatku jarnej časti ligy. S bývaním aj s prostredím na Horehroní prejavujem spokojnosť, nechýba mi nič, to je základ, takže celkový môj dojem je skvelý."

Miroslav Čief