21- ročný odchovanec holandskej futbalovej školy podpísal tesne pred odchodom na herné sústredenie nový dvojročný kontrakt s klubom FO ŽP Šport Podbrezová! Endy Opoku Bernadina futbalovo vyrastal v PSV Eindhoven a do mužského futbalu sa presadil v drese RKC Waalwijk. Za tento klub odohral 16 zápasov v druhej najvyššej holandskej lige a strelil jeden gól. Na Slovensku pôsobil len posledný polrok, kde v drese banskobystrickej Dukly nastúpil 10 krát a strelil pekných 7 gólov. Práve výkonmi v drese aktuálneho druholigistu zaujal našich trénerov, ktorý sa ho rozhodli vyskúšať v letnom prípravnom období.

Do prípravy Endy vstúpil z rovnakej štartovacej čiary ako ostatní hráči na skúške, ale len on jediný si zastal svoje miesto a vypýtal pozvánku do ligového kádra. Prvý zápas odohral proti Skalici a po jeho skončení zápasu mal len slová chváli: „Bol to môj prvý zápas sezóny a z môjho pohľadu bol dobrý. Určite to bude v najbližšej dobe lepšie, pozeráme sa dopredu na ďalšie zápasy. Mám dobré pocity z toho, že som tu a dúfam, že tu ostanem ešte dlho,“ dodal odhodlaný Endy. Tieto vety vyžarovali odhodlanie, ktoré bolo z jeho strany potvrdené aj na ihrisku. Už po ďalšom zápase na pôde maďarského prvoligistu Honvédu Budapešť sa dokázal správne pobiť o miesto v zostave a vybojovať si profesionálnu zmluvu. V deň odchodu na herné sústredenie, utorok 28.6.2016, za prítomnosti riaditeľa ŽP Šport a.s. Ing. Jozefa Marčoka a viceprezidenta FO ŽP Šport Podbrezová Vratislava Greška podpísal Endy Opoku Bernadina s našim klubom nový dvojročný kontrakt.

Práve na hernom sústredení v Čechách dokázal svojimi výkonmi správnosť rozhodnutí manažmentu klubu. Bernadina nastúpil vo všetkých troch prípravných stretnutiach, odohral 171 minút a strelil jeden gól v zápase proti Slovanu Liberec. Práve v tomto zápase na ihrisku vynikal svojou aktivitou, nasadením a aj univerzálnosťou v ofenzívnom priestore, kde sa pohyboval na hrote útoku, ale aj v krídelných priestoroch. Týmto zápasom odhalil svoj obrovský potenciál, ktorým zaujal trénerov a verme, že svojimi výkonmi osloví aj našich divákov. Prvú možnosť bude mať hneď proti renomovanému súperovi, ktorý zavíta v prvom kole Fortuna ligy do Zelpo arény – FC Spartaku Trnava. Endymu v mene klubu prajeme hlavne veľa zdravia, gólov do súperových sietí a úspechov v našom drese.