Po dvoch týždňoch sa naši hráči opäť predstavia pred domácim publikom a v sobotu o 19:00 si zmerajú sily s ViOn Zlaté Moravce - Vráble. Do zápasu vstupujeme historicky prvýkrát z najvyššej priečky ligovej tabuľky a s úlohou favorita, ktorú nebude ľahké potvrdiť. Motiváciou hráčskeho kádra vedeného Marekom Fabuľom je udržanie sa na prvom mieste Fortuna ligy a potvrdenie výbornej formy v úvode novej sezóny Fortuna ligy. V sobotu nás nečaká ľahký duel z viacerých dôvodov. Do zápasu ideme ako neporazený líder tabuľky a je isté, že náš súper sa bude chcieť vytiahnuť na dobre rozbehnuté mužstvo okolo kapitána Jaroslava Kostelného. Druhým zaujímavým faktom pred sobotňajším stretnutím je bilancia vzájomných zápasov z minulej sezóny, keď sa vo všetkých troch zrodila remíza. V sobotu máme jedinečnú možnosť prerušiť túto sériu remíz vo vzájomných dueloch a zároveň potvrdiť prvé miesto v tabuľke ziskom troch bodov.

Predstavujeme súpera – FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble

Aktuálne v sezóne

ViOn po minuloročnom boji o záchranu vstúpil do novej sezóny Fortuna ligy pod vedením nového trénera Petra Gergelyho a s novým názvom klubu FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble. Vedenie klubu sa rozhodlo pred začiatkom nového ročníka ukončiť spoluprácu so slovinským manažérom Dušanom Djuričom a s cieľom uchovania si fortunaligovej príslušnosti aj pre ďalšiu sezónu. Po šiestom kole sú hráči Zlatých Moraviec so ziskom štyroch bodov na 10. mieste a najväčším triumfom prebiehajúcej sezóny je jednoznačné domáce víťazstvo 3:0 nad úradujúcim majstrom z Trenčína. Okrem tejto cennej výhry bodoval náš najbližší súper už len raz na pôde Michaloviec po bezgólovej remíze. Mužstvo pod vedením skúseného Petra Gergelyho je stále vo fáze budovania a optimálneho skladania po letnej prestavbe kádra, ktorá zasiahla ViOn po odchode zahraničného manažéra a väčšieho množstva zahraničných hráčov.


Z kádra, ktorý sa pričinil o záchranu v minulej sezóne nepokračujú v drese Zlatých Moraviec legionári Tipurič, Majkič, Perišič, Krznarič a ofenzívny univerzál Dejan Školnik. Do konkurenčného MFK Ružomberka prestúpil mládežnícky reprezentant Šimon Kupec hrávajúci na poste ľavého krajného obrancu. Hosťovanie z českej Zbrojovky Brno skončilo stredopoliarovi Slančíkovi a v klube ukončili spoluprácu aj s ďalšími zahraničnými hráčmi, a to Cebara, Bamba či Lovrec. Posledný odchod zaznamenala kabína Zlatomoravčanov už v priebehu súťaže, keď do bulharského Černo More Varna prestúpil hrotový útočník Marek Kuzma. Spomínané odchody zahraničných hráčov klub podľa momentálnej situácie veľmi neoslabili a naopak dali šancu domácim hráčom pobiť sa o svoje miesto na súpiske ligového družstva.

Pred začiatkom sezóny posilnili káder Petra Gergelyho viacerí zaujímaví hráči. Obrannú formáciu vystužili krajný obranca Martin Boszorád z Ružomberka, do stredu obrany prišiel Milovan Kapor, ktorý pôsobil ešte vo vlaňajšej sezóne v našom drese a na polročné hosťovanie prišiel z Trenčína mladý Michal Ranko. Do stredu poľa pribudli macedónsky stredopoliar Kostadinov z Dukly Banská Bystrica, Miroslav Pastva z druholigového Liptovského Mikuláša a na hosťovanie zo Slovanu Liberec sa do známeho prostredia vrátil defenzívny stredopoliar Michal Obročník. O zvýšenie kvality v útoku by sa mali postarať francúzsky útočník Pepe Guilavogui naposledy pôsobiaci v trnavskom Spartaku a Martin Válovčan pôsobiaci v minulej sezóne v nižších súťažiach.






Posledný ligový zápas FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble

1.FC Tatran Prešov - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0. Zápas dvoch mužstiev z dna tabuľky začali lepšie domáci a hneď v 6. minúte sa dostal k strele Rolinc a nastrelil brvno Kováčovej brány. Prešovčania boli naďalej aktívny, ale bez gólového efektu a zapršať mohlo na druhej strane. V samostatnom úniku sa objavil hosťujúci útočník Guilavogui, ale jeho pokus zneškodnil domáci brankár Talian. Aktívnejší boli domáci, ale veľkú gólovú šancu mali opäť hostia. Po centrovanej lopte sa dostal k hlavičke Kostadinov a jeho pokus skončil len na brvne domácej brány. Druhý polčas začal opatrne a obe mužstvá sa snažili hlavne zbytočne neinkasovať. Zlomový moment zápasu nastal v 61. minúte, domáci Leško na hranici pokutového územia zasekol protihráča a nádhernou strelou poslal Prešov do vedenia. Zlatomoravčania sa snažili o vyrovnanie, bohužiaľ náznaky šancí nedotiahli do konca a tak sa zápas skončil najtesnejšou výhrou domácich Prešovčanov. Zostava FC ViOn: Kováč – Boszorád, Ranko, Kapor, Pintér – Obročník (66. Konnsimbal) – Orávik, Kostadinov, Bariš, Válovčan (59. Rejdovian) - Guilavogui.

Pred zápasom s FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble

Vzájomné zápasy s vlaňajšej sezóny naznačujú, že v sobotu uvidia diváci vyrovnaný duel. Aktuálne postavenie v ligovej tabuľke môže naznačovať opak a rovnaké sú aj očakávania všetkých priaznivcov – výhra domácich „železiarov“. Hráči pod vedením Mareka Fabuľu sú vo svojich vyhlásenia opatrní a s pokorou pracujú na predĺžení viacerých obdivuhodných sérií. Po šiestich kolách sú jediným tímom, ktorý neokúsil vo Fortuna lige trpkosť prehry a brankár Kuciak ťahá v lige 486 minútovú šnúru bez inkasovaného gólu. V sobotu všetci fanúšikovia veria v predĺženie spomínaných sérií a úspešné obhájenie ligového prvenstva na domácom trávniku.

ViOn pod vedením skúseného trénera Gergelyho predvádza sympatické výkony, kde hlavne víťazstvo nad Trenčínom a tesná prehra na pôde bratislavského Slovana zarezonovali vo futbalových kruhoch. Aj posledný ligový duel v Prešove ukázal silu Zlatomoravčanov a pri troške šťastia mohli hráči ViOnu pomýšľať aj na plný bodový zisk. V bráne je stálicou a veľkou oporou skúsený 42-ročný brankár Pavel Kováč, ktorý keď má svoj deň dokáže pochytať aj nemožné. Svojimi skúsenosťami aj zo zahraničných klubov dodáva obrannej formácii pokoj a potrebnú kvalitu. Stred obrany stojí na našom bývalom hráčovi. Milovan Kapor sa po letnom príchode ihneď stal členom základnej zostavy a po boku s mladým Rankom vytvorili stred obrannej formácie. Na krajoch operujú Boszorád a Pintér, obaja veľmi poctiví futbalisti s ligovými skúsenosťami a vyváženou defenzívnou a ofenzívnou činnosťou. Stred poľa prišiel vystužiť už v priebehu tejto sezóny na hosťovanie z Liberca Michal Obročník, ktorého v sľubne rozvinutej kariére pribrzdili zranenia a v Zlatých Moravciach očakávajú reštart jeho futbalovej kariéry. Zaujímavými a kvalitnými hráčmi sú v stredovej formácii aj Macedónčan Kostadinov spolupracujúci s neúnavným a kľúčovým mužom Moraviec už v niekoľkých sezónach Petrom Orávikom. V útoku pravidelne nastupuje legionár z Francúzska Guilavogui, podporovaný príjemným prekvapením v kádri ViOnu Martinom Válovčanom, ktorý pôsobil ešte pred sezónou v nižších slovenských súťažiach a aj napriek tomu patrí do základnej zostavy trénera Gergelyho.

Po týždni, ktorý strávili hráči „železiarov“ na prvom mieste v ligovej tabuľke je výborná nálada pred sobotným duelom. Príprava na zápas prebieha v typickom tréningovom mikrocykle a hráči sa už nemôžu dočkať úvodného hvizdu hlavného rozhodcu Pavlíka. Okrem dlhodobo zraneného Andreja Rendlu sú ostatní hráči zdravotne v poriadku a pripravení pobiť sa o svoje miesto v základnej zostave. Trénerovi Fabuľovi svojimi výkonmi väčšina z nich určite zamotala hlavu a má z čoho vyberať. Vo výbornom svetle sa ukazujú už po zranení 100% zdraví Michal Breznaník a Matej Kochan. Predpokladáme, že obrana na čele s Kuciakom nastúpi v nezmenenom zložení a pokúsi sa natiahnuť sériu bez inkasovaného gólu o ďalších 90 minút. Vzájomné zápasy v minulej sezóne priniesli dve remízy v pomere 2:2 a určite by si podobné gólové hody fanúšikovia priali aj v sobotu, ale s gólovou prevahou na domácej strane. Úvodný výkop zápasu je naplánovaný na sobotu 27. augusta 2016 o 19:00 a verme, že družstvo trénera Mareka Fabuľu svojimi predchádzajúcimi výkonmi a tabuľkovým postavením priláka na tribúny Zelpo arény čo najviac fanúšikov!

Patrik Müller




Rozhodcovia zápasu:
Rozhodca : Jozef Pavlík, Bratislava
Asistent 1 : František Ferenc, Tročany
Asistent 2 : Andrej Hrmo, B. Bystrica
Náhradný rozhodca : Peter Ziemba, Prešov
Delegát spravodajca SFZ : Štefan Vaľko, Žákovce
Delegát pozorovateľ rozhodcov SFZ : Marián Ružbarský, Lipany


Vzájomné zápasy :



Forma FC ViOn Zl. Moravce: