Dejan Peševski, 22- ročný ofenzívny stredopoliar FO ŽP Šport Podbrezová, svojimi jarnými výkonmi zaujal. Dokonca natoľko, že krátko po skončení klubových povinností odletel do Skopje, kde sa premiérovo v kariére pripojil k reprezentačnému A- tímu svojho rodného Macedónska. Pre samotného Dejana, ale taktiež pre podbrezovský klub je to skvelá správa.

Kreatívny záložník, ktorý prestúpil do Podbrezovej v zimnom prestupovom období z FK Dukla Banská Bystrica, zvestoval v stredu večer o sebe čerstvé správy.
"S mužstvom sa momentálne pripravujeme v Skopje, kde máme rozložený tréningový stan. 27. mája cestujeme do Viedne, kde 29. mája odohráme medzištátny prípravný zápas proti Azerdajdžanu. Po zápase sa vraciame do Macedónska, kde 2. júna odohráme domáci zápas proti Iránu," hovoril Dejan, ktorý si na tréningoch užíva prítomnosť trebárs útočníka Gorana Pandeva.






Tréner tímu Igor Angelovski, mimochodom po macedónsky selektor, si osobne pozrel Dejanov výkon v našom poslednom domácom súboji proti FC Spartak Trnava.
"Je to tak, bol sa na mňa pozrieť v zápase proti Trnave. Následne som dostal premiérovú reprezentačnú pozvánku. Hrať v reprezentácii znamená pre mňa veľmi veľa. Ako malý chlapec som sníval a veril, že jedného dňa si oblečiem najcennejší dres Macedónska, nakoľko som prešiel všetkými mládežníckymi výbermi od U15 až po U21. Už som čakal iba túto pozvánku a tá konečne prišla. Cením si ju, môj sen sa splnil a chcem sa aj týmto poďakovať rodine, mojim spoluhráčom, ako aj celému klubu a realizačnému tímu FO ŽP Šport Podbrezová," zakončil Dejan Peševski.

Miroslav Čief