V letnej prestávke posilnil mužstvo FO ŽP Šport Podbrezová Kanaďan so srbskými koreňmi Milovan Kapor. 24 - ročný rodák z Toronta k nám prestúpil z Dukly Banská Bystrica, v ktorej pôsobil na jar 2015 a patril k svetlým zjavom v jej zostave. Stopér či defenzívny záložník sa túži presadiť aj v našom drese, v ktorom odohral zatiaľ 3 ligové zápasy. Svoj debut v základnej zostave si odkrútil v nedeľu na Pasienkoch proti Slovanu. Nielen o ňom sme sa s ním porozprávali.

Pre Milovana bolo kariérne sa presunutie z klubu do klubu, ktoré sú geograficky blízko seba, určite posunom vpred. Chcel ostať vo Fortuna lige a ako náhle prišla ponuka z Podbrezovej, rozhodol sa ju prijať. "Mrzí ma, že sa nám momentálne výsledkovo nedarí. Sme však dobré mužstvo, držíme pri sebe a páči sa mi aj tréningový proces. Teraz nastala zmena na trénerskom poste, zmenila sa trochu herná filozofia, to, ako budeme hrať, ale dúfame, že táto zmena prinesie lepšie výsledky pre nás. Pokiaľ ide o môj prestup do Podbrezovej, chcel som hrať najvyššiu súťaž a vedel som, že Podbrezová má silnú podporu od fanúšikov a má ambiciózne vedenie, čiže to nebolo ťažké rozhodovanie pre mňa," začal v rozprávaní.







Ambíciou jeho aj mužstva je konečne zabrať, zabodovať a preťať nelichotivú 7- zápasovú sériu prehier. "Nikto v kabíne nie je spokojný s výsledkami. Vieme, že máme väčšiu kvalitu v kádri, že by sme mali mať viac bodov v tejto časti sezóny. Odohrali sme niekoľko nie zlých zápasov, kde si myslím, že sme mohli bodovať. Lenže, bohužiaľ, za všetky chyby, ktoré sme urobili v zápasoch sme boli potrestaní. Teraz, v tejto situácii si myslím, že musíme tvrdo pracovať a myslieť tak pozitívne, ako je to len možné," ponúkol svoj recept, ako vybŕdnuť zo zovretia výsledkových klieští.

Blízko k bodom sme boli aj na Slovane, síce v ofenzíve sme neboli veľmi nebezpeční. Mohli sme však uhrať aspoň bod, nebyť zaváhaní pri druhom a treťom góle. Milovan v tom súboji prvýkrát naskočil do základnej zostavy a odohral celý zápas. "Som veľmi rád, že som mohol nastúpiť. Už oveľa menej ma teší konečný výsledok... Všetko sme si pokazili svojimi vlastnými chybami, ktoré sa opakujú. Osobne sa mi hralo celkom fajn, bol som v množstve súbojov, ktoré som sa snažil vyhrať."

V sobotu sa predstavíme na horúcej pôde Žiliny - mužstvo trénera Adriána Guľu je momentálne najlepšie strieľajúcim mužstvom vo Fortuna lige, má formu, o to ťažší zápas nás čaká. V našej situácii však musíme pokúšať šťastie a bodovať v akomkoľvek zápase. "Samozrejme, že je ťažko byť pozitívny po 7 prehrách v rade, ale nemôžeme to už zmeniť. Zmeniť môžeme iba to, čo urobíme v ďalšom zápase proti Žiline. Žilina má veľmi dobrý tím a my vieme, že si proti nej nemôžeme dovoliť robiť chyby. Tréner Marek Fabuľa má istý herný plán ako na nich a verím, že ak sa budeme vzájomne podporovať a plniť pokyny trénera, môžeme Žiline zápas veľmi sťažiť. Vo futbale sa môže stať čokoľvek a najdôležitejšou myšlienkou pre tím musí byť teraz viera v naše schopnosti," zakončil Milovan Kapor.

Miroslav Čief