Je na neho spoľahnutie. Do Podbrezovej prišiel v preňho ťaživom kariérnom období, po konci angažmánu v Dukle Banská Bystrica nevedel, kam zavedú jeho ďalšie futbalové kroky. Klubu sa Ľuboš Kupčík za dôveru do neho vloženú odvďačuje zodpovednou stopérskou prácou v srdci našej obrany. Nohu či telo neodtiahne zo žiadneho súboja, je bojovníkom na pohľadanie. To ho zdobí. V Ivanovi Minčičovi má dobrého parťáka, výborne sa dopĺňajú, klape im to. Preto hlavne v domácich zápasoch nemáme takmer žiadne problémy s defenzívou, okrem Myjavy sa žiadny súper u nás gólovo nepresadil. Ľuboš vraví, že je toho ešte veľa, v čom by sa rád zlepšil a posunul dopredu, po každom zápase študuje svoju hru a snaží sa poučiť chýb a zobrať si aj to dobré. Inteligentný postoj od muža, proti ktorému keď hráte, tak s dávkou nadsádzky sa dá povedať, že potrebujete hokejovú výstroj.


 
Aj on si užíva historickú premiéru Podbrezovej medzi ligovou smotánkou. "Máme za sebou prvú tretinu zápasov a myslím si, že zatiaľ vládne spokojnosť s umiestnením aj s bodmi. Aj keď zápasy ako napríklad v Ružomberku či doma so Zlatými Moravcami ma osobne strašne mrzia. Mali a aj mohli sme ich zvládnuť lepšie. Potom tam prišli zápasy, kde nik nečakal, že budeme bodovať - spomenul by som napríklad duel v Trnave, kde sme vyhrali a potom zápas doma so Žilinou, ktorú sme zatiaľ ako jediné mužstvo v lige zdolali. Po tých zápasoch nám bolo lepšie, hlavne po zlom vstupe do súťaže," rozhovoril sa. Zlý úvod do súťaže nespomenul náhodou. Po prvých troch zápasoch nám v ligovej tabuľke svietila nula v kolónke dosiahnutých bodov. Prelom tejto situácie prišiel až víťazstvom v derby zápase na Horehroní s Duklou. "Na ten zápas sa nedá zabudnúť. Pred ním sme boli bez bodu po prehrách a pod tlakom. Pre mňa osobne mal aj taký zvláštny význam, keďže som v Banskej Bystrici hrával. Bolo veľmi dobré, že sme ten zápas zvládli, svojmu mužstvu som navyše pomohol gólom. Boli to naše prvé body v lige, ktoré nás nakopli ďalej," pokračoval. Jeho gól po fantastickom Greškovom pase ľavačkou bol veru vtedy veľmi dôležitý.

Osobne sa na ihrisku vníma realisticky. Spomínali sme, že si rozoberá svoju hru, snaží sa učiť, a tak napredovať. Aj fanúšikovia majú Ľuboša za takého poctivca. "S mojimi výkonmi som tak čiastočne spokojný. Vyskytujú sa tam ešte chyby a chybičky, ktoré si vždy po zápasoch rozoberáme, ja si ich potom ešte vždy v hlave premietam a niektoré situácie by som vrátil späť a vyriešil inak. Myslím si ale, že v Podbrezovej je to o mužstve, nie o jednotlivcoch. Spolu padáme, spolu sa tešíme z úspechov. Myslím, že naše obrovské plus je taktika a príprava na zápas. Podrobne si rozoberáme súperov a ich hru.  Potom k ďalším pozitívam by som priradil, že doma inkasujeme málo gólov, teda inkasovali sme iba dva góly s Myjavou. Spomenul by som aj to, že sme doniesli aj nejaké body z pôdy súperov." Spomenul aj psychologické vplyvy. "V zápasoch nám veľmi pomáha, keď dáme prvý gól. Hráme a beháme potom uvoľnenejšie, sme ľahší v hlavách. A veľkou vecou pre nás, ktorú si vážime, je, že cítime divácku podporu - fanúšikovia chodia na domáce zápasy v hojnom počte a podpora z publika nám veľmi pomáha. Hráme to hlavne pre nich a dúfam, že v najbližšom zápase bude vypredaný štadión." Zaiste tým myslel na Slovan.

Miroslav Čief