Sobota 29.08.2010, Prešov
II. liga – východ, 05. kolo

1.FC TATRAN PREŠOV Jun. - ŽP SPORT PODBREZOVÁ 1:2 (1:1)

Hlavný rozhodca: Sedlák

Počet divákov: 113

Žlté karty: Hanuščák - Podio

Zostava ŽP Šport: Hanák - Harvilko, Nosko, Minčič, Nikel - Snitka, Podio (90´ Púchy), Kožička, Pančík – Sedliak (70´ Kočan), Kostúrik (77´Púchy)

Góly: 23´ Kožička 0 : 1, 32´ Poliaček 1 : 1, 81´ Púchy 1 : 2

1.polčas mal veľmi zaujímavý futbalový priebeh, kde sa útočné akcie striedali na jednej aj na druhej strane, bol veľmi vyrovnaný. Už v 2´ Kostúrik hlavičkoval zo 7 metrov na bránu hostí, ale brankár Mucha jeho pokus chytil. V 3´ mal veľkú šancu Sedliak, ale jeho strelu z 11 metrov Mucha bravúrne vyrazil. V 6´brankár Podbrezovej Hanák odvážnym vybehnutím chytil loptu pred dorážajúcim Mackom. Hneď na to v 7´Harvilko vykopol loptu z prázdnej Hanákovej brány. Odvážnu a jedovatú strelu Pančíka v 9´ obrana domácich zblokovala. V 14´ pekný a odvážny prienik Sedláka a následnú prihrávku obrana Prešova odvrátila na roh. V 23´ Kožička po peknej prihrávke Sedliaka dal prvý gól Podbrezovej. Prešov sa snažil o rýchle vyrovnanie a v 26´ Macko nebezpečne zahral rohový kop, našťastie len vedľa Hanákovej brány. V 27´ Macko zo 16 metrov pekne strieľal ale bohužiaľ nepresne. V 32´ Poliaček vyrovnal na 1 : 1 z pokutového kopu. V 32´ pred Mackom zachraňoval Hanák, V 37´ Harvilko po odvážnej prihrávke medzi obrancov súpera nepresne zakončuje. V 39´ hráč Guba trafil pravú žrď Hanákovej brány. V 44´ hráči Podbrezovej nevyužili útočnú akciu, keď sa piati hráči Podbrezovej rútili sami na troch obrancov Prešova. Touto nevydarenou akciou sa 1. polčas skončil.

2.polčas sa začal veľkým náporom domácich, ale hráči Podbrezovej úspešne odolávali. Naopak to boli oni, ktorí začali nebezpečne ohrozovať bránu Prešova. V 50´ Snitka zahral z 25 m trestný kop, ale nepresne. V 55´ výbornú strelu z 18 m brankár Mucha bravúrne vyrazil. V 58´ strieľal na bránu Prešov z rohu 16m Kostúrik, ale nepresne. V 60´strieľal zo 16m Podio, ale Mucha opäť výborne zasiahol. Hneď na to v 61´ technickú strelu Sedliaka Mucha s prehľadom chytil. V 65´ sa dostali k strele aj hráči Prešova, ale Macko z 25 m strieľal nepresne. Na druhej strane Podio v tej istej min. strieľal z 25 m na Muchovu bránu, ktorú brankár Prešova chytil. V 80´ brankár Podbrezovej Hanák zázračne chytil Poliačekovu strelu z 11 m. V 82´po peknej Pančíkovej prihrávke Púchy zvýšil skóre zápasu na 2 : 1 v prospech Podbrezovej. V 85´ po peknom rohu Pančíka mal gól na hlave Kožička, ale loptu veľmi tesne minul. V 86´ Pančík dobre vnikol do 16 – ky súpera, ale jeho strelu v poslednej chvíli obrana domácich zlikvidovala. Hráči Podbrezovej dobrou taktickou hrou udržali stav nezmenený až do konca zápasu. Dnešný zápas splnil prísne futbalové kritériá a prítomní diváci mohli byť z predvedenou hrou oboch mužstiev veľmi spokojný, Hráči Podbrezovej si za svoj predvedený výkon, bojovnosť, obetavosť a hernú kvalitu víťazstvo zaslúžili.